Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
od procesa vakcinacije protiv Covid-19 zavisiće i ekonomski oporavak zemalja

MMF ostaje pri prognozi globalnog rasta od šest odsto

BankeNovacSvetVesti

21.7.2021 17:41 Autor: Miljan Paunović 0

MMF ostaje pri prognozi globalnog rasta od šest odsto MMF ostaje pri prognozi globalnog rasta od šest odsto
Međunarodni monetarni fond (MMF) procenjuje i dalje da će globalni rast u 2021. godini biti oko šest odsto, koliko je prognozirao i u aprilu,... MMF ostaje pri prognozi globalnog rasta od šest odsto

Međunarodni monetarni fond (MMF) procenjuje i dalje da će globalni rast u 2021. godini biti oko šest odsto, koliko je prognozirao i u aprilu, pri čemu će neke države rasti brže, a neke sporije, izjavila je u sredu izvršna direktorka MMF-a Kristalina Georgieva.

U obraćanju na jednom online događaju, u organizaciji Peterson instituta za međunarodnu ekonomiju, Georgieva je upozorila da bi ekonomski oporavak mogao da bude ograničen ukoliko se ne ubrza vakcinacija protiv Covid-19, piše Tanjug pozivajući se na Reuters.

Ocenila je, takođe, da okončanje pandemije do kraja 2022. godine neće moći da se postigne uz sadašnji tempo vakcinacije.

Georgieva je navela da će verovatno biti potrebno 11 milijardi doza vakcina kako bi se pokrile potencijalne potrebe nekih zemalja za jačanjem dinamike vakcinacije, ili da bi se nadomestio gubitak nekih doza.

Osvrnuvši se na „vruću“ temu borbe protiv klimatskih promena, šefica MMF-a je poručila da zemlje treba da sinhronizuju aktivnosti na povećanju cena u trgovanju emisijom ugljenika, te da će verovatno biti potrebno prilagođavanje mehanizma ograničenja ugljenične emisije.

Tagovi
MMF NOVAC RAST

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...