MODERNIZACIJA BRZE PRUGE BEOGRAD-BUDIMPEŠTA DO KRAJA SLEDEĆE GODINE Saradnja kineske kompanije i Vlade Srbije

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

23.12.2020 17:27 Autor: Julijana Vincan 2

MODERNIZACIJA BRZE PRUGE BEOGRAD-BUDIMPEŠTA DO KRAJA SLEDEĆE GODINE Saradnja kineske kompanije i Vlade Srbije MODERNIZACIJA BRZE PRUGE BEOGRAD-BUDIMPEŠTA DO KRAJA SLEDEĆE GODINE Saradnja kineske kompanije i Vlade Srbije
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izrazila je nadu da modernizacija brze pruge Beograd-Budimpešta neće biti jedini projekat kineske firme China Railway International Company... MODERNIZACIJA BRZE PRUGE BEOGRAD-BUDIMPEŠTA DO KRAJA SLEDEĆE GODINE Saradnja kineske kompanije i Vlade Srbije

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izrazila je nadu da modernizacija brze pruge Beograd-Budimpešta neće biti jedini projekat kineske firme China Railway International Company (CRIC) u našoj zemlji, napominjući da su Srbiji potrebne brze pruge.

„Brza pruga Beograd-Budimpešta jedan je od najvećih i najvažnijih projekata u Srbiji i čast mi je da sam sa svojim timom mogla da ga vodim“, istakla je Mihailović u razgovoru sa zamenikom generalnog direktora CRIC Džou Sinom.

Džou Sin i Zorana Mihajlović
Foto: Tanjug

On je izrazio nadu da će ministarka rudarstva i energetike, s obzirom na važnost njene pozicije u Vladi Srbije, i dalje nastaviti da im pruža podršku, i da će do kraja sledeće godine završiti dogovoreni deo pruge.

Mihailović je dodala da su srpski inženjeri i radnici mnogo naučili od kineskih, s obzirom na, kako je navela, ogromno iskustvo kompanije CRIC.

„Mi smo tu 24 sata da pružimo podršku. Nastaviću da pratim realizaciju ovog projekta, jer mi je stalo da se na vreme završi“, naglasila je ona.

  • SRDJAN

    8.5.2022 #1 Author

    Lepo bi bilo da se moze vozom do Madjarske sa brzom prugom.

    Odgovori

  • DIXI

    11.6.2022 #2 Author

    Treba se dosta ulagati u zeleznicu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...