U planu pregled dugovanja Kišinjeva prema Gazpromu

Moldavija i Rusija potpisale novi sporazum za snabdevanje gasom

SvetVesti

1.11.2021 16:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Moldavija i Rusija potpisale novi sporazum za snabdevanje gasom Moldavija i Rusija potpisale novi sporazum za snabdevanje gasom
Moldavija će dobijati oko tri milijarde kubnih metara gasa godišnje iz Rusije u skladu sa sporazumom potpisanim u petak, izjavio je u potpredsednik moldavske... Moldavija i Rusija potpisale novi sporazum za snabdevanje gasom

Moldavija će dobijati oko tri milijarde kubnih metara gasa godišnje iz Rusije u skladu sa sporazumom potpisanim u petak, izjavio je u potpredsednik moldavske vlade Andrej Spinu (Andrei Spînu).

Ruski Gazprom i Vlada Moldavije odvojeno su saopštili u petak uveče da su postigli novi petogodišnji ugovor o snabdevanju gasom, čiji je početak naznačen za 1. novembar 2021. godine, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Na Facebook stranici moldavskog Ministarstva za infrastrukturu je objavljeno je da dve strane planiraju da izvrše pregled dugovanja zvaničnog Kišinjeva prema Gazpromu i da se dogovore o vremenskom rasporedu za plaćanje neizmirenih obaveza.

Kako prenosi britanska novinska agencija, iz ministarstva su dodali da je formulu za cenu gasa u novom ugovoru predložila moldavska strana, ali bez dodatnih detalja.

  • JANA

    29.4.2022 #1 Author

    Rusija trazi partnere s kojima ce morati da obavlja razmenu gasa ,Moldavija jako ozbiljna zemlja koja napreduje iz dana u dan

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...