indijska kompanija otvorila fabriku u ćupriji

Motherson počinje sa proizvodnjom delova za enterijer automobila u Srbiji

BiznisFirme u fokusuInvesticijeNovacSrbijaU fokusuVesti

26.11.2021 14:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Motherson počinje sa proizvodnjom delova za enterijer automobila u Srbiji Motherson počinje sa proizvodnjom delova za enterijer automobila u Srbiji
Nakon današnjeg otvaranja fabrike indijske kompanije Motherson u Ćupriji i još jedne koju pripremamo u Paraćinu, Pomoravlje će se pozicionirati kao dobra destinacija za... Motherson počinje sa proizvodnjom delova za enterijer automobila u Srbiji

Nakon današnjeg otvaranja fabrike indijske kompanije Motherson u Ćupriji i još jedne koju pripremamo u Paraćinu, Pomoravlje će se pozicionirati kao dobra destinacija za investiranje i privući će nove kompanije, izjavila je u petak premijerka Ana Brnabić.

Na otvaranju fabrike u Ćupriji, koja će proizvoditi delove za enterijer automobila kao što su Audi, Porsche, BMW, Brnabić je poručila da Ćuprija i Pomoravlje imaju nešto veću nezaposlenost od prosečne nezaposlenosti u Srbiji i da je jako važno da u taj deo Srbije dolaze investitori.

Ona je zahvalila predstavnicima kompanije Motherson što su prihvatili predlog države da u tom mestu otvore novu kompaniju i na taj način pomognu u smanjenju broja nezaposlenih, i istakla da je uverena da će biti podjednako zadovoljni kao i u poslovanjem u PKC Group u Smederevu.

Podsetila je da je ta kompanija u Srbiji prisutna od 2017. godine, kada je odlučila da preuzme PKC Group u Smederevu, dodajući da su za ovo kratko vreme uradili mnogo za Srbiju.

Brnabić je navela da su proširili poslovanje u Smederevu, da u tom gradu zapošljavaju skoro 4.000 ljudi, da su otvorili novi pogon u Ćupriji u kojem će do kraja 2025. godine biti zaposleno oko 500 ljudi.

Premijerka je istakla da Pomoravlje ima svetlu budućnost kada je reč o privrednom razvoju, dodajući da će uskoro država imati odlične vesti za Paraćin.

“To je nešto što smo ranije obećali, na čemu smo radili u proteklih više od godinu dana, što privodimo kraju i što će ponovo biti jedan zamajac koji će pozicionirati Ćupriju i Paraćin i Pomoravlje kao dobru destinaciju za investicije”, naglasila je Brnabić.

Govoreći o kompaniji “Motherson”, Brnabić je kazala da je ona nastala kao porodična kompanija sa samo 14 dolara, a da je danas jedna od najprepoznatljivih u svetu automobilske industrije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...