Najveće gradilište u Srbiji

Na Moravskom koridoru uposleno 2.265 radnika

SrbijaVesti

7.9.2021 12:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Na Moravskom koridoru uposleno 2.265 radnika Na Moravskom koridoru uposleno 2.265 radnika
Srbija je najveće gradilište u ovom delu Evrope, a Moravski koridor najintenzivnije gradilište u Srbiji, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav... Na Moravskom koridoru uposleno 2.265 radnika

Srbija je najveće gradilište u ovom delu Evrope, a Moravski koridor najintenzivnije gradilište u Srbiji, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je sa direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem obišao radove na mostu na Južnoj Moravi.

„U ovom trenutku, od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica koje gradimo i projektujemo, najintenzivniji radovi se izvode na Moravskom koridoru gde svaki dan imamo preko 2.000 radnika“, rekao je on.

Dodao je da se tom koridoru polako ulazi u završnu zonu radova od Pojata do Kruševca, a da su otvoreni radovi i na delu od Adrana do Mrčajevaca.

Momirović je istakao da danas praktično nema nezaposlenog građevisnkog radnika u Srbiji, prenosi Tanjug.

Dodao je da trasi Moravskog koridora gravitira oko pola miliona ljudi, a auto-put će omogućiti da se spoje Zapadna Srbija sa regionom centralne Srbije, odnosno Kruševac sa Čačkom.

Direktor Koridora Antić rekao je da je trenutno Moravski koridor najveće gradilište u Srbiji sa 2.265 angažovanih radnika, i 885 jedinica mehanizacije. „U potpunosti je otvorena trasa u delu od Pojata do Kruševca, gde radimo na 77 različitih gradilišta. Najznačajnije je 10 mostova i 3 nadvožnjaka“, rekao je on.

Moravski koridor će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, i Kraljevo, a biće i prvi digitalni auto-put u Srbiji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...