NA NIS BENZINSKIM STANICAMA PLAĆANJE QR KODOM Znatno jeftinije u odnosu na kartična

BankeNovacSrbijaVesti

21.12.2020 14:13 Autor: Marija Jovanović 0

NA NIS BENZINSKIM STANICAMA PLAĆANJE QR KODOM Znatno jeftinije u odnosu na kartična NA NIS BENZINSKIM STANICAMA PLAĆANJE QR KODOM Znatno jeftinije u odnosu na kartična
Na benzinskim stanicama kompanije NIS svim potrošačima ubuduće će biti omogućeno instant plaćanje IPS QR kodom, što predstavlja jedan od najsavremenijih načina plaćanja na... NA NIS BENZINSKIM STANICAMA PLAĆANJE QR KODOM Znatno jeftinije u odnosu na kartična

Na benzinskim stanicama kompanije NIS svim potrošačima ubuduće će biti omogućeno instant plaćanje IPS QR kodom, što predstavlja jedan od najsavremenijih načina plaćanja na prodajnim mestima.

Putem QR koda svaki korisnik na prodajnom mestu NIS moći će vrlo jednostavno da izvrši plaćanje. Kako je objasnila viceguverner NBS Dragana Stanić, ukoliko se potrošač odluči za IPS plaćanje, u svojoj aplikaciji mobilnog bankarstva može jednim klikom da generiše jednokratni IPS QR kod koji zatim pokazuje trgovcu, koji taj kod skenira, pa se transakcija završava u svega nekoliko sekundi.

Foto: Tanjug

„Instant plaćanja nisu samo brza i jednostavna, već podrazumevaju znatno niže troškove prihvatanja u odnosu na kartična plaćanja i dodatno od svake naplate putem instant plaćanja sredstva su kompaniji na raspolaganju u nekoliko sekundi“, kazala je Stanić, prenosi Tanjug.

Ovakav način plaćanja čiji je nosilac Narodna banka Srbije, kompanija NIS uvela je u saradnji sa Bankom Poštanska štedionica na svim svojim prodajnim mestima.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić podsetio je da je u oktobru omogućeno svim klijentima vlasnicima Dina kartice podizanje gotovine na benzinskim stanicama NIS. „Danas idemo korak dalje“, kazao je Kekić.

Foto: Tanjug

Kao lider na domaćem tržištu naftnih derivate NIS je usmere na stalnu modernizaciju i uvođenje inovacija, kazao je zamenik generalnog direktora NIS Anton Čerepanov.

„Danas činimo još jedan korak napred ka stvaranju jačeg, inovativnijeg i stabilnijeg NIS. Uvodimo ulugu instant plaćanja koje našim potrošačima omogućava da bezbedno, brzo i jednostavno izvrše plaćanja na našim benzinskim stanicima koristeći samo mobilni telefon“, rekao je Čerepanov.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...