NA RAČUNIMA SVIH ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU PO 10.000 DINARA Jednokratna pomoć za oko 130.000 ljudi

NovacSrbijaVesti

20.11.2020 07:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NA RAČUNIMA SVIH ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU PO 10.000 DINARA Jednokratna pomoć za oko 130.000 ljudi NA RAČUNIMA SVIH ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU PO 10.000 DINARA Jednokratna pomoć za oko 130.000 ljudi
Zaposlenima u zdravstvu danas će na ime jednokratne novčane podrške biti uplaćeno po 10.000 dinara. Vlada Srbije dala je saglasnost da se zbog angažovanja... NA RAČUNIMA SVIH ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU PO 10.000 DINARA Jednokratna pomoć za oko 130.000 ljudi

Zaposlenima u zdravstvu danas će na ime jednokratne novčane podrške biti uplaćeno po 10.000 dinara.

Vlada Srbije dala je saglasnost da se zbog angažovanja na lečenju i sprečavanju širenja epidemije zarazne bolesti Covid – 19, isplati jednokratna novčana pomoć od po 10.000 dinara zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika čije se radno angažovanje u potpunosti ili delimično finansira iz budžeta Republike Srbije.

Ministar finansija Siniša Mali je rekao ranije da je za tu svrhu iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.

On je rekao da će pomoć dobiti svi zdravstveni radnici, među koima su i oni koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao i zdravstvenim radnicima koji rade u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta.

Novac će dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je i njihova podrška u ovoj zajedničkoj borbi neupitna – od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla.

Ministar je dodao da će će novac dobiti i medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu pošto su i oni van kovid sistema opterećeni zbog većeg broja pacijenata koje moraju da prime jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.

U užem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima uostalim službama oko 130.000, precizirao je ministar.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...