NA STOLU PONUDE ZA PREUZIMANJE KOMPANIJA LEDO I FRIKOM Vlasnik, Fortenova grupa uskoro donosi odluku

BiznisRegionVesti

23.9.2020 11:41 Autor: Ljiljana Begović 0

NA STOLU PONUDE ZA PREUZIMANJE KOMPANIJA LEDO I FRIKOM Vlasnik, Fortenova grupa uskoro donosi odluku NA STOLU PONUDE ZA PREUZIMANJE KOMPANIJA LEDO I FRIKOM Vlasnik, Fortenova grupa uskoro donosi odluku
„Fortenova grupa“ dobila je niz neobavezujućih ponuda za preuzimanje kompanija „Ledo plus“, „Ledo Čitluk“ i „Frikom“, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine... NA STOLU PONUDE ZA PREUZIMANJE KOMPANIJA LEDO I FRIKOM Vlasnik, Fortenova grupa uskoro donosi odluku

„Fortenova grupa“ dobila je niz neobavezujućih ponuda za preuzimanje kompanija „Ledo plus“, „Ledo Čitluk“ i „Frikom“, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine „Poslovnu grupu zamrznute hrane“.

„Tokom proteklih godina i ponovo poslednjih nekoliko nedelja, povremeno se pojavljuju komentari o ponudama za različitu imovinu „Fortenova grupe“. Iako taj interes odražava snagu našeg poslovanja, naših brendova i menadžmenta, on svakako pobuđuje neizvesnost i zabrinutost među našim zaposlenima. Iz tog razloga nastojimo da brzo pregledamo primljene ponude i odlučimo hoćemo li na jednoj ili više njih nastaviti da radimo. Cilj nam je da donesemo odluku do sredine oktobra. Pre svega razgovaraćemo sa našim radnicima, a potom odluku javno objaviti“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora „Fortenova“ grupe.

Foto:Frikom.rs

Glavni finansijski direktor „Fortenova grupe“ Džejms Pirson (James Pearson) rekao je da, imajući u vidu jasnu strategiju finansijskog jačanja kompanije, prodaja „Poslovne grupe zamrznute hrane“, ako se zaključi, rezultirala bi smanjenjem duga koje bi transformisalo finansijsku poziciju celokupne „Fortenova grupe“.

„Kako bismo proaktivno postigli ciljanu kapitalnu strukturu putem razduživanja kompanije, spremni smo da prodamo samo jedan segment osnovnog poslovanja, koji bi potencijalno, s ovim ponudama, bila „Poslovna grupa zamrznute hrane““, zaključio je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora „Fortenova grupe“, prenosi Indikator.ba.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...