preko 40.000 građana imali prihod veći od milion denara

Najmlađi milioner u Severnoj Makedoniji ima sedam godina

LifestyleRegionVestiZanimljivosti

8.10.2021 18:15 Autor: Redakcija Biznis.rs

Najmlađi milioner u Severnoj Makedoniji ima sedam godina Najmlađi milioner u Severnoj Makedoniji ima sedam godina
Najmlađa osoba koja je u Severnoj Makedoniji prijavila prihod veći od milion denara u prošloj godini ima sedam godina, a imetak je stekao izdavanjem... Najmlađi milioner u Severnoj Makedoniji ima sedam godina

Najmlađa osoba koja je u Severnoj Makedoniji prijavila prihod veći od milion denara u prošloj godini ima sedam godina, a imetak je stekao izdavanjem prostora, saopštila je direktorka Uprave za javne prihode Sanja Lukarevska.

Najstariji denarski milioner u toj zemlji, prema njenim rečima, ima 96 godina, prenosi Tanjug.

Žena iz Skoplja ostvarila je najveći bruto prihod za 2020. godinu u iznosu od nešto više od 453,1 milion denara, odnosno 7,53 miliona evra.

Uporedni podaci sa prethodnom godinom pokazuju da je postigla dvostruko veću stopu od najviše prijavljene u 2019. godini.

Najveći bruto prihod ostvario je meštanin Struge koji radi u metalskoj industriji – 105,2 miliona denara ili oko 1,7 miliona evra.

Lukarevska je rekla da je 40.021 građanin u 2020. imao prihod od više od milion denara.

Najveći profit od klađenja, lutrije, kazina i ucešća u nagradnim igrama ostvario je stanovnik Tetova, koji je osvojio 40 miliona denara, što je blizu 650.000 evra.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...