Akcije niskotarifne avio-kompanije odmah su pale

Najveći deoničar Wizz Air prodao polovinu svog udela

BerzaBiznisNovacSvetTurizamVesti

17.3.2021 10:36 Autor: Marija Jovanović 1

Najveći deoničar Wizz Air prodao polovinu svog udela Najveći deoničar Wizz Air prodao polovinu svog udela
Akcije niskotarifnog prevoznika Wizz Air pale su nakon što je najveći deoničar Indigo Partners objavio da je prodao polovinu svog udela u ovoj avio-kompaniji.... Najveći deoničar Wizz Air prodao polovinu svog udela

Akcije niskotarifnog prevoznika Wizz Air pale su nakon što je najveći deoničar Indigo Partners objavio da je prodao polovinu svog udela u ovoj avio-kompaniji.

Američka kompanija, koja je u vlasničkoj strukturi Wizz Air od 2004. godine, imala je 15 miliona deonica, odnosno 17,5 odsto udela, sada, pošto je prodala akcije u vrednosti od 555,5 miliona dolara, u svom vlasništvu ima 8,5 odsto udela, prenosi Reuters.

Deonice Wizz Air nakon ove informacije na berzi u Budimpešti pale su za 6,5 odsto.

Kao i većina evropskih avio-kompanija Wizz Air svoje nade polaže u putovanja za koja veruje da će se povećati u maju. Ipak, sve veći broj obolelih u nekim delovima Evrope preti da ugrozi oporavak. U februaru je broj putnika ovog avio-prevoznika opao za 87 odsto u odnosu na 2019. godinu.

  • SUNCOKRET

    16.3.2022 #1 Author

    Prodali su jer su u velikim gubicima zbog korone, moraju nekako da ih pokriju svežim novcem od prodaje akcija.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...