NARODNA BANKA UČESTVOVALA U REŠAVANJU KRIZE U KOJOJ SU SE NAŠLE TURISTIČKE AGENCIJE NBS direktno razgovarala sa osiguravačima

BankeBiznisIzdvajamoNovacSrbijaTurizamVesti

13.11.2020 11:30 Autor: Marija Jovanović 0

NARODNA BANKA UČESTVOVALA U REŠAVANJU KRIZE U KOJOJ SU SE NAŠLE TURISTIČKE AGENCIJE NBS direktno razgovarala sa osiguravačima NARODNA BANKA UČESTVOVALA U REŠAVANJU KRIZE U KOJOJ SU SE NAŠLE TURISTIČKE AGENCIJE NBS direktno razgovarala sa osiguravačima
Narodne banke Srbije u prethodnom periodu podržala je sve aktivnosti kako bi se obezbedio kontinuitet poslovanja organizatora turističkih putovanja u uslovima pandemije. Kako je... NARODNA BANKA UČESTVOVALA U REŠAVANJU KRIZE U KOJOJ SU SE NAŠLE TURISTIČKE AGENCIJE NBS direktno razgovarala sa osiguravačima

Narodne banke Srbije u prethodnom periodu podržala je sve aktivnosti kako bi se obezbedio kontinuitet poslovanja organizatora turističkih putovanja u uslovima pandemije.

Kako je saopšteno, Narodna banka Srbije podržala je napore nadležnih državnih organa na iznalaženju rešenja za problem polisa osiguranja, odnosno rešenja kojima se bankarska garancija može u praksi koristiti kao sredstvo garancije putovanja.

Foto: Tanjug

Istovremeno, NBS se direktno obratila svim učesnicima na tržištu osiguranja koji su u prethodnom periodu pružali uslugu osiguranja od insolventnosti organizatora putovanja, zahtevajući obrazloženje za prekid pružanja ove usluge i podstičući ih da nastave sa pružanjem ove usluge pod uslovom da to ne ugrožava prava i interese postojećih osiguranika ovih društava.

„Kao rezultat ovih i aktivnosti svih drugih državnih organa, tri društva za osiguranje su nastavila da pružaju navedenu uslugu uprkos povećanom riziku“, saopštila je NBS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...