NASLEDNIK BUS PLUSA STIŽE U FEBRUARU Raspisan tender za novog partnera za naplatu karata

SrbijaVesti

29.12.2020 16:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

NASLEDNIK BUS PLUSA STIŽE U FEBRUARU Raspisan tender za novog partnera za naplatu karata NASLEDNIK BUS PLUSA STIŽE U FEBRUARU Raspisan tender za novog partnera za naplatu karata
Sekretarijat za javni prevoz Gradske uprave Grada Beograda raspisao je javni poziv za nabavku usluge eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje... NASLEDNIK BUS PLUSA STIŽE U FEBRUARU Raspisan tender za novog partnera za naplatu karata

Sekretarijat za javni prevoz Gradske uprave Grada Beograda raspisao je javni poziv za nabavku usluge eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Ugovor će biti dodeljen na bazi određene, najniže cene, kroz otvoreni postupak nabavke. Novi partner će obavljati ovaj posao 13 godina nakon potpisanog ugovora. Ko će zameniti toliko medijski pominjan „Bus plus“ na poslovima upravljanja vozilima i naplate karata u glavnom gradu znaće se 25. februara naredne godine, za kada je najavljeno otvaranje ponuda.

Ovom događaju moći će da prisustvuju samo ovlašćeni predstavnici ponuđača i članovi komisije za javnu nabavku, odnosno javnost će biti izuzeta iz samog procesa otvaranja ponuda. Sve zainteresovane firme moći će da preuzmu konkursnu dokumentaciju.

Već sada je poznato da je Grad Beograd planirao da privatni partner u ovom javno-privatnom partnerstvu dobija maksimalni procenat naknade od 7,92 odsto, umesto 8,53 odsto – koliko je do sada prihodovao „Bus plus“. Osim niže provizije, predviđen je i limit na zaradu, pa tako ako ukupni prihodi od prodaje karata pređu 900 miliona dinara mesečno, partner Grada u ovom poslu može da dobije maksimum tri odsto provizije.

Očekuje se i da novi operater ponudi veći broj kontrolora, veći broj prodajnih mesta za dopunu karata, kao i duže vreme mesta za izdavanje karata. Od novog partnera u poslu upravljanja vozilima i naplate karata, Grad Beograd očekuje i veći broj autobusa, ali i otvaranje mogućnosti plaćanja usluge vožnje prevozom putem mobilnih telefona, preko
aplikacije na kojoj će građani moći da dobiju i informacije o zastojima, promenama na linijama i slično.

Ugovor sa kompanijom „Apex Solution Technology“ za sistem Bus Plus trajao je deset godina, a istekao je 20. septembra 2020. Zbog pandemije korona virusa, izbor novog partnera bio je odložen, tako da sve do potpisivanja ugovora sa novim partnerom, „Bus Plus“ i dalje radi u gradskom prevozu Beograda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...