NEĆE SE GRADITI ZAGREBAČKI MANHATTAN Memorandumu za realizaciju projekta istekao rok prošlog meseca

BiznisRegionVesti

5.10.2020 11:40 Autor: Ljiljana Begović 0

NEĆE SE GRADITI ZAGREBAČKI MANHATTAN Memorandumu za realizaciju projekta istekao rok prošlog meseca NEĆE SE GRADITI ZAGREBAČKI MANHATTAN Memorandumu za realizaciju projekta istekao rok prošlog meseca
Projekat „Zagreb City“ ili „zagrebački Manhattan“, za koji je gradonačelnik Milan Bandić s arapskim investitorom iz kompanije „Eagle Hills Properties“ potpisao Memorandum o razumevanju,... NEĆE SE GRADITI ZAGREBAČKI MANHATTAN Memorandumu za realizaciju projekta istekao rok prošlog meseca

Projekat „Zagreb City“ ili „zagrebački Manhattan“, za koji je gradonačelnik Milan Bandić s arapskim investitorom iz kompanije „Eagle Hills Properties“ potpisao Memorandum o razumevanju, neće biti realizovan. Rok iz Memoranduma za realizaciju je istekao u septembru.

„Otkako je dokument potpisan govorimo da je taj Memorandum neobvezujući, pa se ništa nije dogodilo kad su rokovi prošli. Podloga za realizaciju samog projekta bile su izmene Gradskog zavoda za privredu, energetiku i okolinu (GUP), koje nisu prošle“, rekla je Mirka Jozić, načelnica te institucije.

Direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba Ivica Rovis, kaže da izmene GUP nisu prošle na sednici Gradske skupštine i da je tada projekt stao. „Od tada se po tom pitanju nije događalo ništa novo, a neke možda buduće izmene GUP zavisiće će od Skupštine“, kaže Rovis.

Foto: Pixabay.com

Objekat je trebalo da bude urbana transformacija jednog od najvrednijih gradskih strateških prostora, između reke Save, Avenije Većeslava Holjevca, Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana.

„Nije realno očekivati da će se taj projekt ikad više nastaviti, posebno nakon što su izmene GUP tako gromoglasno propale“, kažu nadležni, prenosi Seebiz.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...