NEIZVESNO OTVARANJE GRANICA ZA SRBE Grčka odlučuje o produženju ili ukidanju zabrane ulaska

BiznisEUIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

28.8.2020 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NEIZVESNO OTVARANJE GRANICA ZA SRBE Grčka odlučuje o produženju ili ukidanju zabrane ulaska NEIZVESNO OTVARANJE GRANICA ZA SRBE Grčka odlučuje o produženju ili ukidanju zabrane ulaska
Da li će državljani Srbije moći ponovo da putuju u Grčku ili će morati da sačekaju do polovine septembra, biće poznato 28. avgusta, kada... NEIZVESNO OTVARANJE GRANICA ZA SRBE Grčka odlučuje o produženju ili ukidanju zabrane ulaska

Da li će državljani Srbije moći ponovo da putuju u Grčku ili će morati da sačekaju do polovine septembra, biće poznato 28. avgusta, kada zvaničnici ove zemlje saopštavaju da li će biti produžene mere zabrane ulaska u tu državu za građane određenih zemalja, među kojima je i naša.

Grčki zamenik ministra za civilnu zaštitu Nikos Hardalias na pres konferenciji u petak saopštava da li će veći deo odluka grčke vlade, koje se odnose na turiste i turizam, kao i na zabranu ulaska u tu zemlju građanima određenih zemalja, ostati na snazi, preneo je Tanjug saznanja Makedonske informativne agencije (MIA).

Foto: Printscreen youtube

Podsetimo, Grčka je 12. avgusta produžila zabranu ulaska u tu zemlju državljanima trećih zemalja, u koje spada i Srbija. Nova zabrana, doneta na osnovu odluke ministara civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova, stupila je na snagu 14. avgusta i važi sve do ponedeljka, 31. avgusta.

Mera, prvi put uvedena za građane Srbije još 6. jula, predviđa privremenu zabranu za ulaz u Grčku svim državljanima trećih zemalja na svim graničnim prelazima te zemlje. To se odnosi na drumske, aerodromske, morske i železničke prelaze zbog preventivnih mera zarad zaštite zdravlja od dodatnog širenje virusa korona na grčku teritoriju.

Zabrana ne važi za države članice EU i Šengen zone, kao i za državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...