NEMAČKA POČINJE DA GASI TERMOELEKTRANE Za početak 317 miliona evra naknade za energetske kompanije

EUVesti

2.12.2020 19:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NEMAČKA POČINJE DA GASI TERMOELEKTRANE Za početak 317 miliona evra naknade za energetske kompanije NEMAČKA POČINJE DA GASI TERMOELEKTRANE Za početak 317 miliona evra naknade za energetske kompanije
Nemačka će energetskim koncernima isplatiti 317 miliona evra za gašenje termoelektrana kod kojih se kao gorivo koristi ugalj, saopštila je nemačka Savezna agencija za... NEMAČKA POČINJE DA GASI TERMOELEKTRANE Za početak 317 miliona evra naknade za energetske kompanije

Nemačka će energetskim koncernima isplatiti 317 miliona evra za gašenje termoelektrana kod kojih se kao gorivo koristi ugalj, saopštila je nemačka Savezna agencija za mrežnu infrastrukturu.

Kako je istaknuto, to predstavlja važan korak ka zatvaranju postrojenja na ugalj i prelazak na čiste i obnovljive izvore energije.

Prema planu Savezne agencija za mrežnu infrastrukturu, energetske kompanije su za ukupno 11 blokova termoelektrana, koje kao gorivo koriste ugalj dobile 317 miliona evra kao obeštećenje, a planirano je da se svih 11 blokova ugasi početkom naredne godine, prenosi seebiz.eu

Među kompanijama koje će dobiti odštetu je i najveća nemačka energetska kompnaija RWE, koja će početkom sledeće godine zatvoriti svoja dva termo bloka, kao i švedska kompanija Vattenfall, koja će u Hamburgu zatvoriti jednu termoelektranu.

Ovo je početak procesa tokom kojeg bi do 2038. godine u Nemačkoj trebalo da se ugase sve termoelektrane koje struju proizvode iz uglja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...