Nastavlja se sa podizanjem evropskog sedišta kompanije Ilona Maska

Nemački sud odbio žalbu na građenje nove Tesline fabrike

Firme u fokusuU fokusuVesti

30.6.2021 20:50 Autor: Marko Miladinović 0

Nemački sud odbio žalbu na građenje nove Tesline fabrike Nemački sud odbio žalbu na građenje nove Tesline fabrike
Zahtev za zabranu izgradnje nove gigafabrike američke kompanije Tesla u opštini Grunhajde, nedaleko od Berlina, koji su uputile dve nemačke ekološke organizacije, odbačen je... Nemački sud odbio žalbu na građenje nove Tesline fabrike

Zahtev za zabranu izgradnje nove gigafabrike američke kompanije Tesla u opštini Grunhajde, nedaleko od Berlina, koji su uputile dve nemačke ekološke organizacije, odbačen je na jednom lokalnom sudu u ovoj zemlji.

Nemačka pokrajina Brandenburg izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Ilona Maska (Elon Musk) za gradnju planiranog evropskog sedišta Tesle još prošle godine, a radovi sada mogu da se odvijaju bez regulatornih kočenja, prenosi Reuters.

Lokacija fabrike nalazi se 30 kilometara od turističkog centra nemačke prestonice, kod izlaza na autoput A10.

Testiranje i postavljanje opreme za gradnju, koji su limitirani vremenskim rokovima po nemačkim propisima, mogu biti nastavljeni, presudio je sud u Frankfurtu na Odri. Veliko je pitanje da li će građanske inicijative i ekološke organizacije preneti zahtev za obustavu radova eventualno na neku višu sudsku instancu. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...