NEMAČKI UGOSTITELJI U NEZAVIDNOJ POZICIJI Restorani, kafići i barovi u ogromnom minusu

EUVesti

26.10.2020 13:44 Autor: Marija Jovanović 1

NEMAČKI UGOSTITELJI U NEZAVIDNOJ POZICIJI Restorani, kafići i barovi u ogromnom minusu NEMAČKI UGOSTITELJI U NEZAVIDNOJ POZICIJI Restorani, kafići i barovi u ogromnom minusu
Od početka pandemije korona virusa ugostitelji u Nemačkoj suočeni su sa značajnim padom prihoda. Restorani, kafići i barovi između marta i avgusta imali su... NEMAČKI UGOSTITELJI U NEZAVIDNOJ POZICIJI Restorani, kafići i barovi u ogromnom minusu

Od početka pandemije korona virusa ugostitelji u Nemačkoj suočeni su sa značajnim padom prihoda.

Restorani, kafići i barovi između marta i avgusta imali su za 40,5 odsto manje prihoda nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Statističkog zavoda Nemačke.

Tokom „zaključavanja“ u aprilu obrt je najznačajnije pao, za 68 odsto.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Ponovnim otvaranjem u maju poslovanje ugostitelja oporavlja se polako, ali kontinuirano. I pored laganog, stalnog oporavka, u avgustu je pad obrta bio na 22 odsto, prenosi Tanjug.

Zbog skraćenog radnog vremena, ograničenja kontakata ugostitelji u Nemačkoj suočeni su sa novim izazovima, koji će uticati na njihovo dalje poslovanje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...