Polugodišnji rezultati ipak pokazuju rast

Neočekivano veliki pad prodaje automobila u Sloveniji u junu

AutomobiliEULifestyleRegionVesti

5.7.2021 09:16 Autor: Marko Miladinović 1

Neočekivano veliki pad prodaje automobila u Sloveniji u junu Neočekivano veliki pad prodaje automobila u Sloveniji u junu
Slovenački trgovci automobila zabeležili su u junu 2021. značajan pad prodaje novih putničkih vozila u odnosu na isti mesec prošle godine. Registrovano je 5.176... Neočekivano veliki pad prodaje automobila u Sloveniji u junu

Slovenački trgovci automobila zabeležili su u junu 2021. značajan pad prodaje novih putničkih vozila u odnosu na isti mesec prošle godine.

Registrovano je 5.176 novih putničkih automobila, što je za 21,16 odsto ili 1.389 vozila manje nego u junu prošle godine, kada je prodato 6.565 jedinica, prenosi Seebiz, pozivajući se na podatke portala Ardi.

U prvih šest meseci tekuće godine je, međutim, prodaja putničkih vozila u ovoj zemlji porasla za 9,69 odsto, na 31.009 komada u odnosu na isti lanjski period kada je prodato 28.005 novih automobila.

Najviše je u prvoj polovini godine prodato SUV automobila različitih veličina – 3.967 jedinica. Takođe, među prvih 10 najprodavanijih modela automobila u Sloveniji ove godine nalazi se čak sedam modela SUV vozila, dodaje se u informaciji.

  • MARKO7

    18.1.2022 #1 Author

    Znatno manje za takvu zemlju, al dobro pokrenuće se sve, em korona itd

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...