NEOPHODNA FINANSIJSKA POMOĆ Gotovo 43 miliona Afrikanaca u riziku od ekstremnog siromaštva

SvetVesti

12.10.2020 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NEOPHODNA FINANSIJSKA POMOĆ Gotovo 43 miliona Afrikanaca u riziku od ekstremnog siromaštva NEOPHODNA FINANSIJSKA POMOĆ Gotovo 43 miliona Afrikanaca u riziku od ekstremnog siromaštva
Africi će u naredne tri godine biti potrebno 1,2 hiljade milijardi dolara za oporavak zbog ekonomske štete i zdravstvenih troškova izazvanih pandemijom korona virusa,... NEOPHODNA FINANSIJSKA POMOĆ Gotovo 43 miliona Afrikanaca u riziku od ekstremnog siromaštva

Africi će u naredne tri godine biti potrebno 1,2 hiljade milijardi dolara za oporavak zbog ekonomske štete i zdravstvenih troškova izazvanih pandemijom korona virusa, saopštio je Međunarodni monetarni fond.

Svet mora da uradi više da podrži opravak Afike od ove krize, kazala je direktorka MMF Kristalina Georgijeva.

U Africi je registrovano manje infekcija i smrtnih slučajeva zbog Covid- 19 od većine drugih kontinenata, prenosi BBC, međutim Svetska banka navodi da je još 43 miliona Afrikanaca u riziku od ekstremnog siromaštva kao rezultat pandemije.

Ekonomske posledice poništavaju raniji trend snažnog rasta u Africi. Mnogi su izgubili posao, a prihodi porodica smanjeni su za 12 odsto, rekla je Georgijeva na virtuelnom sastanku MMF.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...