NEOPHODNO OTVARANJE VAZDUŠNIH KORIDORA IZMEĐU FINANSIJSKIH CENTARA Poslovna putovanja važna za globalnu ekonomiju, podseća WTTC

BiznisSvetTurizamVesti

10.9.2020 11:03 Autor: Marija Jovanović 0

NEOPHODNO OTVARANJE VAZDUŠNIH KORIDORA IZMEĐU FINANSIJSKIH CENTARA Poslovna putovanja važna za globalnu ekonomiju, podseća WTTC NEOPHODNO OTVARANJE VAZDUŠNIH KORIDORA IZMEĐU FINANSIJSKIH CENTARA Poslovna putovanja važna za globalnu ekonomiju, podseća WTTC
Svetski savet za putovanja i turizam WTTC pozvao je na otvaranje “vazdušnih koridora” između velikih svetskih gradova i finansijskih centara. WTTC apeluje da je... NEOPHODNO OTVARANJE VAZDUŠNIH KORIDORA IZMEĐU FINANSIJSKIH CENTARA Poslovna putovanja važna za globalnu ekonomiju, podseća WTTC

Svetski savet za putovanja i turizam WTTC pozvao je na otvaranje “vazdušnih koridora” između velikih svetskih gradova i finansijskih centara.

WTTC apeluje da je neophodno da se nastave poslovna putovanja koja godišnje globalno donose oko 272 milijarde američkih dolara, a trenutno su posustala zbog pandemije korona virusa.

Pozivaju na uvođenje pilot šeme, koja uključuje testiranje na samim aerodromima u razmacima od nekoliko dana, koliko najčešće traju poslovna putovanja. Na taj način lakše i brže bi se identifikovali zaraženi putnici, ili bi se u potpunosti izbegao ili makar smanjio 14-dnevni karantin na četiri do šest dana.

Pasoš, avionska karta i kofer u ruci na aerodromu
Foto: Pixabay.com

Vazdušni koridor mogao bi da bude između aerodroma u Londonu i Njujorku. To bi bilo od vitalnog značaja za ova dva glavna globalna finansijska čvorišta i od presudne važnosti za oživljavanje međunarodnih poslovnih putovanja, ali i pomoć u pokretanju oporavka globalne ekonomije“, navode u WTTC.

Iako neposlovna putovanja čine glavni deo svetskih prihoda od putovanja i turizma, čak 84 odsto, WTTC ukazuje i na veliku važnost međunarodnih poslovnih putovanja, jer se uveliko oslanjaju na aviokompanije koje zavise upravo od poslovnih putnika. To se naročito odnosi na visokokonkurentne rute preko Atlantika, koje donose i veću dobit.

„Obnova međunarodnih poslovnih putovanja preko Atlantika koristila bi čitavom sektoru putovanja i turizma, od avioprevoznika, hotela, kompanija za organizaciju putovanja, do pružalaca usluga kopnenog prevoza. To bi pomoglo i oživelo desetine hiljada radnih mesta ugroženih u ovoj pandemiji“, poručuje WTTC.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...