NEUSPELE PRIVATIZACIJE U FBIH Raskinuto 95 kupoprodajnih ugovora

RegionVesti

10.7.2020 09:49 Autor: Ljiljana Begović 0

NEUSPELE PRIVATIZACIJE U FBIH Raskinuto 95 kupoprodajnih ugovora NEUSPELE PRIVATIZACIJE U FBIH Raskinuto 95 kupoprodajnih ugovora
Zbog neizvršenja ugovorenih obaveza u postupcima privatizacije u Federaciji BiH raskinuto je 95 kupoprodajnih ugovora ili 7,46 posto od ukupnog broja, navodi se u... NEUSPELE PRIVATIZACIJE U FBIH Raskinuto 95 kupoprodajnih ugovora

Zbog neizvršenja ugovorenih obaveza u postupcima privatizacije u Federaciji BiH raskinuto je 95 kupoprodajnih ugovora ili 7,46 posto od ukupnog broja, navodi se u izveštaju Agencije za privatizaciju u FBiH.

„Za 25 ugovora ili 1,96 posto u toku su sudski postupci za raskid ugovora“, saopštila je Vlada FBiH.

„Ako uporedimo stepen izvršenja ugovorenih obveza za preduzeća i imovinu, može se ustanoviti da se u većem obimu realizuju obaveze iz kupoprodajnih ugovora u vezi sa imovinom preduzeća, manji je broj raskinutih ugovora, te manji broj pokrenutih postupaka za raskid ugovora“, rečeno je iz federalne Vlade, prenosi Indikator.ba.

Do poslednjeg dana 2019. godine su u postupku privatizacije državnog kapitala preduzeća u Federaciji BiH zaključena 623 kupoprodajna ugovora, a u postupku kupoprodaje imovine, delova ili udela poduzeća i opštinskih poslovnih prostora 650.

Od ukupno 1.273 kupoprodajna ugovora, 1.088 ili 85,46 posto je izvršeno, a 65 ili 5,12 posto su još predmet kontrole.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...