NEZAPOSLENOST NAJVEĆI PROBLEM EKONOMIJE U SAD Nove podsticajne mere nužne, kažu u FED

SvetVesti

24.9.2020 09:17 Autor: Ljiljana Begović 0

NEZAPOSLENOST NAJVEĆI PROBLEM EKONOMIJE U SAD Nove podsticajne mere nužne, kažu u FED NEZAPOSLENOST NAJVEĆI PROBLEM EKONOMIJE U SAD Nove podsticajne mere nužne, kažu u FED
Potpredsednik Američkih federalnih rezervi (FED) Ričard Klarida (Richard Clarida) rekao je da američka ekonomija ostaje u ‘dubokoj rupi’ nezaposlenosti i slabe potražnje. Klarida je... NEZAPOSLENOST NAJVEĆI PROBLEM EKONOMIJE U SAD Nove podsticajne mere nužne, kažu u FED

Potpredsednik Američkih federalnih rezervi (FED) Ričard Klarida (Richard Clarida) rekao je da američka ekonomija ostaje u ‘dubokoj rupi’ nezaposlenosti i slabe potražnje.

Klarida je istakao da FED neće ni početi da razmišlja o povećanju kamata, dok inflacija ne dosegne 2 odsto. On je pozvao Kongres da donese nove fiskalne podsticajne mere.

Međutim, malo je verovatno da će Kongres uskoro doneti takve mere, s obzirom na sukobe u Vašingtonu, uoči predsedničkih izbora 3. novembra.

Foto: Pixabay.com

Loreta Mester (Lorretta Mester), predsednica FED u Klivlendu, rekla je da američka ekonomija ostaje u „dubokoj rupi, bez obzira na nedavni oporavak”, prenosi Bloomberg.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...