Iskustvo sticao u Južnom Sudanu, Boliviji i Laosu

Nikola Pontara postavljen za novog direktora kancelarije Svetske banke u Srbiji

SrbijaVesti

3.9.2021 09:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nikola Pontara postavljen za novog direktora kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikola Pontara postavljen za novog direktora kancelarije Svetske banke u Srbiji
Svetska banka je saopštila da je na mesto direktora njene kancelarije u Srbiji i zvanićno postavila dr Nikolu Pontaru (Nicola Pontara). Pontara će upravljati... Nikola Pontara postavljen za novog direktora kancelarije Svetske banke u Srbiji

Svetska banka je saopštila da je na mesto direktora njene kancelarije u Srbiji i zvanićno postavila dr Nikolu Pontaru (Nicola Pontara).

Pontara će upravljati programom i aktivnostima Svetske banke u Srbiji, i sarađivaće sa Vladom Republike Srbije, ostalim akterima i partnerima, kao i sestrinskim institucijama – IFC i MIGA, radi efikasnije realizacije njihovih programa u Srbiji, ističe se u saopštenju.

Prethodno je Pontara bio direktor kancelarije Svetske banke u Laosu, u okviru regiona Istočne Azije i Pacifika. Pre toga je bio direktor kancelarije za Boliviju u regionu Latinske Amerike i Kariba, i na mestu direktora kancelarije i programa sa sedištem u Jubi, u Južnom Sudanu, u regionu Afrike, sa fokusom na zdravstvo, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Italijan Nikola Pontara je doktor ekonomskih nauka i titulu je stekao na Fakultetu za orijentalne i afričke studije, pri Londonskom univerzitetu. Pre Svetske banke, u koju je došao 2000. godine, bio je angažovan od strane ODI instituta kao stručnjak pri Ministarstvu planiranja i finansija u Maputu, u Mozambiku.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...