NIŠTA OD ODLASKA U GRČKU Granice ove zemlje ostaju zatvorene za Srbe do 25. oktobra

BiznisIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

13.10.2020 11:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

NIŠTA OD ODLASKA U GRČKU Granice ove zemlje ostaju zatvorene za Srbe do 25. oktobra NIŠTA OD ODLASKA U GRČKU Granice ove zemlje ostaju zatvorene za Srbe do 25. oktobra
Svi granični prelazi Grčke ostaju zatvoreni za građane Srbije do 25. oktobra, nova je odluka tamošnjih vlasti. Grčka je na taj način samo produžila... NIŠTA OD ODLASKA U GRČKU Granice ove zemlje ostaju zatvorene za Srbe do 25. oktobra

Svi granični prelazi Grčke ostaju zatvoreni za građane Srbije do 25. oktobra, nova je odluka tamošnjih vlasti.

Grčka je na taj način samo produžila zabranu vazdušnog, pomorskog i kopnenog putovanja za državljane trećih zemalja, među kojima su i građani Srbije, koja je bila na snazi do 12. oktobra.

Da granice ove zemlje ostaju zatvorene za Srbe do 25. oktobra, potvrđeno je i Tanjugu u grčkom Ministarstvu za civilnu zaštitu.

Podsetimo, mera koja predviđa privremenu zabranu za ulaz u Grčku državljanima trećih zemalja, među kojima su i srpski, na svim graničnim prelazima te zemlje, prvi put je uvedena još 6. jula. To se odnosi na drumske, aerodromske, morske i železničke prelaze zbog preventivnih mera zarad zaštite zdravlja od dodatnog širenje virusa korona na grčku teritoriju.

Foto: Printscreen youtube

Odluka se ne odnosi na državljane država članica EU i Šengenskog sporazuma, kao i na državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovakva odluka nije iznenađenje, s obzirom da Grčka poslednjih dana beleži porast broja zaraženih korona virusom. Samo u poslednja 24 sata potvrđeno je 295 novih slučajeva zaraze, a preminulo je sedam pacijenata. Od početka pandemije u ovoj zemlji je korona virusom zaraženo ukupno 22.652 ljudi, a zabeleženo je 456 smrtnih slučajeva.

  • Stefan

    13.10.2020 #1 Author

    Pa sad nam i ne treba odlazak u Grcku

    Odgovori

  • Danijela

    13.10.2020 #3 Author

    Ne treba ali svi se nadamo da ce se vise stanje normalizovati i da cemo putovati normalno bez zabrana.

    Odgovori

  • Irina

    13.10.2020 #4 Author

    Trebalo bi ispostovati sve te privremene mere sad je i prosla turisticka sezona sacekacemo narednu letnju sezonu

    Odgovori

  • Goca Bg

    13.10.2020 #5 Author

    Otvorice nam do sledeceg leta…

    Odgovori

  • Tina

    13.10.2020 #6 Author

    To znači da ćemo se uzeleti Grčke duplo više

    Odgovori

  • Ivan

    13.10.2020 #7 Author

    Znaju Grci sta rade

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...