Digitalno doba kroji realnost, stariji korisnici nezadovoljni

NLB u petak zatvara tri filijale

BankeNovacPoslovanjePreduzetnikRegionVesti

30.9.2021 08:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NLB u petak zatvara tri filijale NLB u petak zatvara tri filijale
Nova Ljubljanska Banka (NLB) će 1. oktobra zatvoriti tri poslovnice u Sloveniji, i to Grič-Krško, Muta i Ljubno ob Savinji. Filijala NLB-a UKC Ljubljana... NLB u petak zatvara tri filijale

Nova Ljubljanska Banka (NLB) će 1. oktobra zatvoriti tri poslovnice u Sloveniji, i to Grič-Krško, Muta i Ljubno ob Savinji. Filijala NLB-a UKC Ljubljana biće pretvorena u sobu za savetovanje. Nakon filijala u Vuzenici, Črni na Koroškem i Mislinji, poslovnica NLB-a u Mutima četvrta je poslovnica u Koroški koju je ova banka zatvorila u nešto više od pet godina.

Krajem maja 2016. godine, NLB je zatvorila svoju poslovnicu u Vuzenici na Koruškom, u decembru 2018. godine u Črni na Koroškem, a u junu prošle godine u Mislinji. Filijale NLB-a u Dravogradu, Mežici, Radlju ob Dravi, Slovenj Gradecu, kao i u Prevaljama i Ravnama na Koroškem ostaju u regiji. Tu su i ukupno 24 bankomata, dok je pre deset godina ova banka imala još četiri u regiji.

U pomenutoj banci naglasili su da se korisnici sve više okreću metodama digitalnog poslovanja, usled čega procnjuju da će promenjene navike i dalje imati značajan uticaj na posete poslovnicama, prenosi SeeBiz.

„Stoga smo na osnovu analize ključnih kriterijuma poput profitabilnosti, potencijala širenja i geografskog položaja, kao i projektovanih tržišnih uslova odlučili da nastavimo da optimizujemo svoju poslovnu mrežu“, objašnjeno je u NLB-u u vezi sa najavljenim zatvaranjem tri poslovnice.

Klijenti su obavešteni o promeni i pobrinuće se za prebacivanje posla u drugu jedinicu koja je najbliža klijentima ili jedinicu po njihovom izboru. Bankomati ostaju zatvorene jedinice, a banka nudi usluge mobilnih poslovnica klijentima na manjim lokacijama. Naime, u novembru prošle godine NLB je odlučila da mobilnu poslovnicu Bank & Go dovede u manja mjesta gde nemaju filijale.

„Svesni smo da posebno starija populacija nije navikla da posluje putem digitalnih kanala i mnogo više ceni lični kontakt sa bankarom. Mobilna poslovnica kombinira najbolje iz oba sveta – moderan i tradicionalni lični kontakt s bankarom. Mobilne filijale takođe su pokušaj da se približi upotreba modernijih načina poslovanja starijim osobama“, naveli su zaposleni u NLB-u. 

Kako je istaknuto, mobilna banka prvi put je stigla u Muto pre zatvaranja poslovnice, 13. septembra, i biće na parkiralištu ispred zgrade opštine svake dve nedelje ponedeljkom od 10:30 na dva sata.

Bez obzira na sve, stanovnici Mute su razočarani jer NLB tamo zatvara filijalu. Gradonačelnik Mirko Vošner je u izjavi za STA rekao da, uprkos zahtevu NLB-a, nije dobio zadovoljavajući odgovor u vezi s ključnim kriterijumima koji bi trebalo da dovedu do zatvaranja. On je procenio da je broj posjeta filijali u Muti povećan nakon zatvaranja filijale u Vuzenici i voleo bi da je odluka NLB-a drugačija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...