Ukidanje ograničenja u Velikoj Britaniji

Noćni klubovi u Engleskoj ponovo otvoreni

SvetVesti

19.7.2021 08:44 Autor: Vladimir Jokanović 2

Noćni klubovi u Engleskoj ponovo otvoreni Noćni klubovi u Engleskoj ponovo otvoreni
Ukidanje restriktivnih mera u Engleskoj u ponedeljak ispraćeno je pozivom britanskog premijera Borisa Džonsona (Boris Johnson) na oprez. Džonson je naveo da je sada... Noćni klubovi u Engleskoj ponovo otvoreni

Ukidanje restriktivnih mera u Engleskoj u ponedeljak ispraćeno je pozivom britanskog premijera Borisa Džonsona (Boris Johnson) na oprez. Džonson je naveo da je sada „pravi trenutak“ za otvaranje, jer će tokom jeseni i zime „virus imati prednost hladnog vremena“.

Prestala su da važe ograničenja broja ljudi koji mogu da se okupe na nekom događaju, noćni klubovi mogu ponovo da rade, a nošenje maski biće preporučeno u nekim prostorima, ali ne i obavezno, prenosi BBC. Džonson je podsetio građane da je virus i dalje prisutan i da se broj slučajeva zaraze delta sojem korona virusa povećava.

Stručnjaci predviđaju da bi broj zaraženih mogao da poraste tokom leta sa sadašnjih 50.000 na 200.000 dnevno. Sa više od 68 odsto odraslih koji su potpuno vakcinisani u Velikoj Britaniji sugeriše da će biti manje prijema u bolnice i smrtnih slučajeva zaraze Covid-19 nego tokom ranijih pikova.

Preduzeća poput noćnih klubova i organizatori masovnih događaja biće podstaknuti da koriste „kovid pasoše“, kako bi proverili da li su posetioci potpuno vakcinisani. Zahtevi za praćenjem kontakata i samoizolacijom ostaće na snazi.

Ukljanjaju se i smernice o crnim listama za putovanja u inostranstvo. Odrasli koji su potpuno vakcinisani u Velikoj Britaniji neće morati da idu u samoizolaciju, osim po povratku iz Francuske. U Škotskoj su takođe ublažena ograničenja, ali će pabovi i restorani raditi do ponoći, dok će u Irskoj i Velsu ograničenja ostati na snazi još neko vreme.

  • NINO

    27.1.2022 #1 Author

    To je bitno da radi!

    Odgovori

  • MARE

    20.2.2022 #2 Author

    Pa jeste bitno , kome nije bitno nek zanemari informaciju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...