Nova pesma muzičara 3LAU na kripto tržištu procenjuje se na šest miliona dolara

Nova runda finansiranja za muzičke NFT tokene kompanije Royal

KulturaLifestyleSvetVestiZanimljivosti

23.11.2021 20:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nova runda finansiranja za muzičke NFT tokene kompanije Royal Nova runda finansiranja za muzičke NFT tokene kompanije Royal
Manje od tri meseca od pokretanja runde finansiranja od 16 miliona dolara koju su predvodili Founders fond i Paradigm, startap Royal, čija su osnovna... Nova runda finansiranja za muzičke NFT tokene kompanije Royal

Manje od tri meseca od pokretanja runde finansiranja od 16 miliona dolara koju su predvodili Founders fond i Paradigm, startap Royal, čija su osnovna delatnost NFT muzička prava, pokrenuo je i drugu rundu finansiranja nakon što je zaradio 55 miliona dolara Serije A iz investicionog ogranka za kriptovalute Andreessen Horowitz.

Startap Royal sarađuje sa muzičarima i omogućava korisnicima da kupe NFT-ove koji predstavljaju kolektivno vlasništvo nad radovima ovih umetnika. Nastao je zahvaljujući Džastinu Blau (Justin Blau), muzičaru koji nastupa pod imenom 3LAU, i Džej Di Rosu (JD Ross), koji je koosnivač startapa Opendoor za izgradnju kuća. Royal predstavlja prodor u sferu primene NFT-ova koja seže van vizuelnih umetnosti i gejminga.

Prošlog meseca Blau je poklonio na hiljade NFT-ova preko platforme, koji su imali 50 odsto streaming prava na njegovu poslednju pesmu. Iz startapa navode da je prodaja iz druge ruke za ove tokene iznosila 600.000 dolara, uzimajući u obzir da se pretpostavlja da će cena novog singla dostići vrednost od šest miliona dolara, piše Techcrunch.

Muzičari kao Blau, koji su otvoreni za kripto tržište, već su zaradili milione od kripto deoničara koji žele da poseduju različite NFT-ove i podrže projekte koji pružaju tržišne mogućnosti blokčejna (blockchain).

Projekti koji pomeraju granice, kao što je Royal, hodaju po ivici kada su u pitanju mogućnosti za reklamiranje i rast zajedno sa umetnicima i uskađivanje svega toga sa zakonima koji regulišu hartije od vrednosti.

Investiranje u Royal podržavaju i suvlasnica kompanije a16z Crypto Kejti Han (Katie Haun), koja je u odboru kompanije Coinbase, i tržište NFT-ova po imenu OpenSea.

Rundi finansiranja, pored a16z Crypto, pridružiće se brojni muzičari, kao što su THe Chainsmokers, Nas, Logic i Kygo.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...