NOVAC IZ AMERIČKIH FONDOVA VEĆ U NOVEMBRU Mala i srednja preduzeća prva mogu da računaju na sredstva, poručio Čadež

InvesticijeIzdvajamoNovacSrbijaVesti

27.9.2020 12:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NOVAC IZ AMERIČKIH FONDOVA VEĆ U NOVEMBRU Mala i srednja preduzeća prva mogu da računaju na sredstva, poručio Čadež NOVAC IZ AMERIČKIH FONDOVA VEĆ U NOVEMBRU Mala i srednja preduzeća prva mogu da računaju na sredstva, poručio Čadež
Otvaranjem regionalne kancelarije Međunarodne finansijske razvojne korporacije (DFC) u Beogradu početkom nedelje praktično je počela realizacija Vašingtonskog sporazuma, šro će privredi vrlo brzo doneti... NOVAC IZ AMERIČKIH FONDOVA VEĆ U NOVEMBRU Mala i srednja preduzeća prva mogu da računaju na sredstva, poručio Čadež

Otvaranjem regionalne kancelarije Međunarodne finansijske razvojne korporacije (DFC) u Beogradu početkom nedelje praktično je počela realizacija Vašingtonskog sporazuma, šro će privredi vrlo brzo doneti vidljivu i konkretnu korist, ocenio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Prva sredstva iz američkih fondova, kako je najvaljeno, mogla bi da budu na raspolaganju već krajem novembra. I to onima kojima su u ovom trenutku najpotrebnija – malim i srednjim preduzećima„, rekao je, kako prenosi Tanjug, Čadež u razgovoru za Novosti.

Foto: Tanjug

Podsetio je i na otvaranje predstavništva PKS u Jerusalimu, dodavši da će prostor u tamošnjem Margalit startap sitiju Privrednoj komori Srbije biti na raspolaganju od 1. oktobra.

„Sa Vladom Srbije ubrzano radimo na preciziranju svih formalno-pravnih i tehničkih detalja i sprovođenju potrebnih procedura za otvaranje zajedničke kancelarije, koja će se baviti razvojem ekonomskih veza sa Izraelom, posebno saradnje u oblasti inovacija“, precizirao je Čadež.

Podsetimo, uoči dogovora o otvaranju predstavništva PKS u Jerusalimu, Čadež je izjavio da je Srbija, kada je reč o inovacijama i primeni savremenih tehnologija, mali Izrael na Balkanu.

Ocenio je tada da su za našu zemlju dragocena iskustva i smernice Izraela kao jedne od najinovativnijih ekonomija i vodećih startap i tehnoloških nacija sveta, lidera u primeni inovacija u svim oblastima, od poljoprivrede, preko industrije, do zdravstva i sporta i velikog izvoznika IKT usluga i visokih tehnologija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...