Oko 50 mađarskih firmi dolazi u Srbiju

Nove investicije i radna mesta za Vojvođane

BiznisSrbijaVesti

21.4.2021 08:31 Autor: Ljiljana Begović 0

Nove investicije i radna mesta za Vojvođane Nove investicije i radna mesta za Vojvođane
Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor najavio je dolazak oko 50 mađarskih firmi u Srbiju, od kojih će većina poslovati... Nove investicije i radna mesta za Vojvođane

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor najavio je dolazak oko 50 mađarskih firmi u Srbiju, od kojih će većina poslovati u Vojvodini.

„Na osnovu dva konkursa koji su lane raspisani, oko 50 mađarskih firmi dolazi u Srbiju, većina u Vojvodinu, i od toga većina u sredine gde je pretežno mađarski živalj. To je prirodno jer očigledno ove firme ovde imaju poslovne i ljudske kontakte, ovde vide siguran prostor za njihovu realizaciju“ rekao je Pastor.

On je dodao da firme koje dolaze u Vojvodinu mađarska vlada podržava sa oko 50 miliona evra bespovratnih ulaganja.

„Ova investicija je važna, jer daje sadržaj političkom sistemu koji je uspostavljen između dve zemlje u poslednjih više od 10 godina, a važno je i zbog toga što se na taj način otvaraju nova radna mesta“, naglašava Pastor, prenosi Tanjug.

Foto: TO Subotica

Kada je u pitanju izgradnja akva parka na Paliću, Pastor kaže da za sada nema nikakvih radova, jer nedostaje planska dokumentacija, kao i novac za poslednju fazu.

„Nadamo se da će akva park biti završen do kraja godine, jer je to važno za Palić, za Suboticu, za njen turistički potencijal, za sve turističke radnike. Velika su očekivanja i interesovanje, vidljivo je da se mnogo ulaže u smeštajne kapacitete na Paliću i verujem da će se po automatizmu sa ovom izgradnjom sve ubrzati“, zaključuje Pastor.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...