NOVE MERE U HRVATSKOJ ZBOG COVID-19 Zabranjene posete bolnicama i domovima za stare

RegionVesti

22.6.2020 10:56 Autor: Marija Jovanović 1

NOVE MERE U HRVATSKOJ ZBOG COVID-19 Zabranjene posete bolnicama i domovima za stare NOVE MERE U HRVATSKOJ ZBOG COVID-19 Zabranjene posete bolnicama i domovima za stare
Nakon što je u Zadru otkazano finale teniskog turnira “Adria tour” kada je bugarski teniser Grigor Dimitrov saopštio da je pozitivan na Covid-19, u... NOVE MERE U HRVATSKOJ ZBOG COVID-19 Zabranjene posete bolnicama i domovima za stare

Nakon što je u Zadru otkazano finale teniskog turnira “Adria tour” kada je bugarski teniser Grigor Dimitrov saopštio da je pozitivan na Covid-19, u Hrvatskoj su zbog celokupne situacije ponovo na snazi mere zabrane poseta bolnicama i domovima za stare.

Da se uvode nove mere u Zadarskoj županiji potvrdio je i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović. „Donosimo odluku, od ponedeljka će zbog novonastale situacije biti zabranjene posete bolnicama i domovima za starije“, kazao je Božinović za Index.

Foto: Pixabay.com

Nakon saznanja da je bugarski teniser Grigor Dimitrov pozitivan na korona virusa, testirano je još 1.023 ljudi, a kako je izjavio načelnik Štaba civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković, zaraženo je još troje ljudi.

“Organizuje se smeštaj, takozvani karantin, u kom će biti smešteni igrači pozitivni na korona virus i stručno osoblje, a u izradi je i popis njihovih kontakata. Formirani su dodatni timovi i otvorene telefonske linije”, kazao je Vicković za HRT.

Kako prenose hrvatski mediji, bugarski teniser na turniru je odigrao svega jedan meč, ali se proteklih dana družio sa velikim brojem ljudi, među kojima je bio i veliki broj dece u sklopu “Kids Day”. Na turniru je bilo prisutno oko 4.000 ljudi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...