Postepeni oporavak od korona krize

Nove upravljačke pozicije na tržištu rada

BiznisBolji posaoSrbijaVesti

3.2.2021 15:24 Autor: Julijana Vincan 0

Nove upravljačke pozicije na tržištu rada Nove upravljačke pozicije na tržištu rada
Uzevši u obzir veći broj oglasa za posao u poslednjih nekoliko nedelja, čini se da se tržište rada polako oporavlja od posledica korona virusa.... Nove upravljačke pozicije na tržištu rada

Uzevši u obzir veći broj oglasa za posao u poslednjih nekoliko nedelja, čini se da se tržište rada polako oporavlja od posledica korona virusa. To se odnosi i na konkurse za posao za određene direktorske pozicije koje su se pojavile u poslednjih sedam dana.

Ukupan broj oglasa na Infostudu trenutno je 2.810, a od toga je 103 oglasa za rad od kuće, pokazuju podaci dostavljeni našoj redakciji. U poslednjoj sedmici postavljeno je 873 novih konkursa za posao, od kojih se 37 odnosi na rad od kuće.

Kada je u pitanju broj novopostavljenih oglasa, u poslednjoj nedelji ima 491 konkursa u sektoru trgovine/prodaje, 443 u kategoriji IT, dok ostali imaju nešto manje: mašinstvo (308), elektrotehnika (232), menadžment srednji (224).

Biznismen
Foto: Unsplash.com

Direktor kompanije u Vrbasu

Akcionarsko društvo Sava Kovačević traži nekoga ko će da zastupa, organizuje i vodi poslovanje društva, zatim predstavlja, potpisuje i zastupa društvo pred trećim licima, kao i da se stara o zakonitosti rada društva i odgovara za zakonitost rada istog.

Dodaje se da potencijalni direktor treba da predlaže godišnji i srednjoročni program rada i razvoja društva i preduzima mere za njihovo sprovođenje. Naglašeno je da treba da se stara o održavanju solventnosti i likvidnosti društva i preduzima mere za njihovo obezbeđenje.

U opisu posla piše i da treba da utvrđuje predlog odluka za skupštinu i odbor direktora, zatim izvršava odluke skupštine i odbora direktora, kao i da podnosi odboru direktora, u okviru godišnjeg i konsolidovanog obračuna, godišnji izveštaj o poslovanju na način utvrđen odredbama zakona.

Od budućeg direktora se očekuje i da zajedno sa odborom direktora priprema izveštaj skupštini o sprovođenju poslovne politike. Takođe treba da obustavlja od izvršenja opšte akte društva koje u skladu sa svojim ovlašćenjima smatra nezakonitim. Nije istaknuto koje su kvalifikacije neophodne za obavljanje ovog posla.

Prijave se vrše putem sajta Infostud do 16. februara.

SAVA KOVAČEVIĆ AD VRBAS

Vinogradska kosa bb, 21460 Vrbas, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
11.994.067,66 (2019)
Broj zaposlenih:
296 (2019)

Direktor proizvodnje u Novoj Pazovi

Workforce Human Resources, regionalna HR kompanija koja posluje u zemljama Adriatic regije, za svog klijenta, firmu Put inženjering traži motivisane kandidate za poziciju direktora proizvodnje.

U pitanju je specijalizovano preduzeće za izvođenje radova, izgradnju objekata i prateće infrastrukture, proizvodnju kamenog agregata, betona, prefabrikovanih elemenata, kao i transporta i pružanje usluga iznajmljivanja opreme.

Opis posla je vrlo opsežan i detaljan, dok se od kvalifikacija očekuje tehničko obrazovanje – fakultet građevine, arhitekture, niskogradnja i tome slično, kao i bar trogodišnje iskustvo u vođenju građevinskih projekata. Poznavanje engleskog jezika i rad na računaru su takođe neophodni.

Prijave se vrše putem firme Workforce do 16. februara.

WORKFORCE HUMAN RESOURCES DOO

ĐORĐA STANOJEVIĆA 12, 11070 Beograd (Novi Beograd), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
2.595.294,95 (2019)
Broj zaposlenih:
257 (2019)

Šef računovodstva u Nišu

Kompanija Eurostar otvorila je poziciju šefa računovodstva. Kako je u oglasu naznačeno, od kandidata se očekuje poznavanje propisa u oblasti računovodstva i finansija, zatim samostalan rad pri knjiženju i izradi finansijskih izveštaja, blagajničko poslovanje i još niz zaduženja prikladnih poslu o kojem je reč.

Budući šef računovodstva treba da ima završen Ekonomski fakultet, ali i minimum pet godina radnog iskustva u struci ili na sličnim pozicijama. Naznačeno je i poznavanje rada na računaru, kao i posedovanje vozačke dozvole.

Poslodavac je istakao da nudi stimulativnu zaradu, rad u stručnom i profesionalnom timu uz pozitivno radno okruženje, mogućnost kontinuiranog usavršavanja, edukacije, savetovanja i druge oblike ličnog razvoja i unapređenja karijere.

Konkurs za ovaj posao je otvoren do 17. februara.

EUROSTAR DOO IZ NIŠA

TOPONIČKI PUT BB, Niš (Crveni Krst), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
1.434.484,08 (2019)
Broj zaposlenih:
14 (2019)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...