NOVI PROBLEMI U REGIONU Korona virus u domovima za stare u Hrvatskoj, u BiH zaraženo trogodišnje dete

IzdvajamoRegionVesti

15.4.2020 10:22 Autor: Ljiljana Begović 0

NOVI PROBLEMI U REGIONU Korona virus u domovima za stare u Hrvatskoj, u BiH zaraženo trogodišnje dete NOVI PROBLEMI U REGIONU Korona virus u domovima za stare u Hrvatskoj, u BiH zaraženo trogodišnje dete
Najviše umrlih u jednom danu od početka epidemije, njih šestoro i 54 novozaraženih zabeleženo je u Hrvatskoj. Sa 54 nova slučaja ukupan broj zaraženih... NOVI PROBLEMI U REGIONU Korona virus u domovima za stare u Hrvatskoj, u BiH zaraženo trogodišnje dete

Najviše umrlih u jednom danu od početka epidemije, njih šestoro i 54 novozaraženih zabeleženo je u Hrvatskoj. Sa 54 nova slučaja ukupan broj zaraženih porastao je na 1.704, oporavljeno je 15 novih bolesnika, pa je ukupan broj oporavljenih porastao na 415, objavio je  Nacionalni štab civilne zaštite. Veliki problem stvara ulazak korona virusa u staračke domove. Najviše je slučajeva zabeleženo u jednom staračkom domu u Splitu gde je zaraženo preko 50 štićenika i 11 zaposlenih.

U Sloveniji je zabeleženo osam novih slučajeva zaraženih korona virusom, što je ukupno 1.220 zaraženih, a umrlo je do sada ukupno 56 osoba. Više od 80 odsto preminulih osoba u Sloveniji koje su bile zaražene korona virusom bile su starije od 75 godina, pri čemu ih je više od polovine bilo starije od 85 godina, a imali su i brojne druge bolesti, preneli su mediji. Među umrlima je skoro jednak broj muškaraca i žena, a svi do sada preminuli su bili stariji od 45 godina.

Prema najnovijim podacima, u Crnoj Gori je zvanično potvrđeno još pet novih slučajeva zaraze korona virusom, što je broj obolelih povećalo na 288. Novooboleli su iz Ulcinja (3) i iz Podgorice i Plava po jedan. Ujedno u Plavu je to prvi regustrovani slučaj zaraze korona virusom. Osim pacijenta iz Plava, koji je hospitalizovan u Beranama, svi ostali pacijenti su kontakti ranije poznatih pacijenata.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je novih 380 uzoraka, od kojih je 19 pozitivno na novi korona virus. Novi slučaj infekcije potvrđen je kod trogodišnjeg deteta iz Goražda. Ukupno u BiH zaraženo je 1.097 osoba, od koji su 39 preminule, a više od 200 se oporavilo.

U Severnoj Makedoniji je, prema najnovijim podacima ukupno zaraženo 908 osoba, a 44 je umrlo. U protekla 24 sata na Klinici za zarazne bolesti u Skoplju umrle su četiri osobe, a otkrivena su 54 nova slučaja. Ministar zdravlja Venko Filipče je najavio da će tokom nedelje biti puštene u rad dve dodatne laboratorije, što će skratiti vreme čekanja na rezultate ispitivanja na korona virusa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...