"Srbija tvoja otvorena kancelarija"

Novi projekat TOS da privuče digitalne nomade iz sveta u našu zemlju

BiznisSrbijaTurizamVesti

26.4.2021 19:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Novi projekat TOS da privuče digitalne nomade iz sveta u našu zemlju Novi projekat TOS da privuče digitalne nomade iz sveta u našu zemlju
Novi program namenjen stranim turistima, tzv. digitalnim nomadima koji rade od kuće i pritom menjaju lokacije, osmislila je Turistička organizacija Srbije (TOS) kako bi... Novi projekat TOS da privuče digitalne nomade iz sveta u našu zemlju

Novi program namenjen stranim turistima, tzv. digitalnim nomadima koji rade od kuće i pritom menjaju lokacije, osmislila je Turistička organizacija Srbije (TOS) kako bi podstakla što veći broj njih da dođu u Srbiju i rade odavde.

U okviru ovog programa pod nazivom „Srbija tvoja otvorena kancelarija“ ili „Serbia open office“ digitalnim nomadima u narednom periodu biće predstavljeni naši smeštajni kapaciteti, kao i dodatni sadržaji u kojima bi ova posebna grupa turista mogla uživati u slobodno vreme, rekla je direktorka TOS Marija Labović za Tanjug.

„Predstavićemo im izuzetan kvalitet naših smeštajnih kapaciteta, naročito u gradskim sredinama koje su i najviše pogođene pandemijom. Takođe i dodatne sadržaje, kao što su naše kulturno-istorijske znamenitosti, mogućnosti boravka u prirodi, izleta koje mogu da organizuju dok su ovde“, rekla je Labović.

Ona je navela da je digitalnim nomadima najvažnije da u mestima u koja dolaze sa svojim laptopovima da rade imaju brzi internet, komforan smeštaj u hotelima, kao i da im je blizu aerodrom.

Foto: Pixabay.com

To je, prema njenim rečima, šansa da im se predstavi Beograd ali i drugi gradovi u Srbiji, koji ispunjavaju ove uslove.

„Istraživanja pokazuju da oni vole da menjaju mesta sa kojih rade i da u toku jedne godine promene i po 12 destinacija. To znači da vole promene i upravo zato mislimo da je Srbija dobro mesto za njih i da ovde imaju nove, drugačije sadržaje u kojima bi uživali u slobodno vreme“, objašnjava Labović.

Cilj ovog projekta je, kako navodi, da se privuče još veći broj inostranih turista, produži njihov boravak kod nas i da se doprinese što bržem oporavku turističke privrede pogođene pandemijom.

Naruku nam ide i to što su nas upravo digitalni nomadi svrstali među 10 top destinacija u svetu pogodnih za njihov boravak, a ovih savremenih nomada je sve više pa se procenjuje da će se njihov broj sa sadašnjih 4,8 miliona povećati na čak 17 miliona.

  • Zorica S.

    26.4.2021 #1 Author

    Bas ambiciozno!!!😁😅🤣🤣🤣

    Odgovori

  • Tina

    26.4.2021 #2 Author

    lepa ideja

    Odgovori

  • Ljilja

    27.4.2021 #4 Author

    Lepo, svakako neka požure dok ne krenu iskopavanja litijuma i izgradnja minihidroelektrana. Uživaće to je sigurno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...