DEVOJKA SA DIJABETESOM POBEDILA KORONA VIRUS Dobra vest iz Vojvodine

IzdvajamoSrbijaVestiZdravlje

25.3.2020 10:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

DEVOJKA SA DIJABETESOM POBEDILA KORONA VIRUS Dobra vest iz Vojvodine DEVOJKA SA DIJABETESOM POBEDILA KORONA VIRUS Dobra vest iz Vojvodine
U Srbiji je 15 osoba izlečeno od korona virusa, a među njima je i jedna devojka iz Kikinde, koja je dijabetičar. Ona je pobedila... DEVOJKA SA DIJABETESOM POBEDILA KORONA VIRUS Dobra vest iz Vojvodine

U Srbiji je 15 osoba izlečeno od korona virusa, a među njima je i jedna devojka iz Kikinde, koja je dijabetičar. Ona je pobedila virus i puštena je kući, a radi se o pacijentkinji koja je među obolelima bila najmlađa i koja je imala zavisni oblik šećerne bolesti.

U Vojvodini je 36 osoba pozitivno na koronavirus. Prva tri slučaja zaraze juče su se pojavila u Sremskom okrugu, a svi kontakti zaraženih, koji u najvećem broju dolaze sa teritorije Sremske Mitrovice, Rume i Stare Pazove, stavljeni su u izolaciju. Tako je koronavirus registrovan u svih sedam upravnih okruga u Vojvodini.

Jedan od četiri pacijenta koji su na respiratorima je zubar iz Novog Sada koji je, iako je imao simptome, lečio pacijente. I njega, i još jednog pacijenta, čeka krivična prijava.

„To će biti ozbiljne krivične sankcije za dva pacijenta koja su juče primljena u KC Vojvodine, pogotovu pacijent koji se već nalazi na respiratoru, koji je obavljao privatnu stomatološku praksu i to jedno vreme, prema našim saznanjima, čak i sa znakovima infekcije. Protiv takvih lično ću podneti krivične prijave“, rekao je dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Pomoć lokalu

Prijave očekuju i doktore iz Vojvodine koji dopunski rade privatno, jer su prošle sedmice dobili preporuku da sa tom praksom prekinu.

Pokrajiski premijer najavljuje pomoć Zrenjanicima koji nemaju zdravstveno ispravnu pijaću vodu zbog čega njegovi stanovnici moraju češće da izlaze do prodavnica, što posebno pogađa starije od 65 godina kojima je potpuno zabranjen izlazak.

„Danas ili sutra, najkasnije do 15 časova dva šlepera puna flaširane vode u pakovanjima od litar i po biće u gradu Zrenjaninu“, ističe Igor Mirović, predsednik Vlade AP Vojvodine.

Vlada Vojvodine uputila je 7,5 miliona dinara pomoći u Kikindu, a 111 miliona dinara u 23 manje razvijene lokalne samouprave, za penzionere čija su mesečna primanja manja od 30.000 dinara. Reč je o prehrambenim paketima, a ovaj vid pomoći realizovaće i druge opštine u AP Vojvodini iz sopstvenih budžeta.

Krizni štab u Novom Sadu, doneo je odluku da, ukoliko bude potrebe za postavljanjem dodatnih bolničkih kapaciteta i kreveta, mesto za to bude Novosadski sajam, u gradu smatraju da je ta lokacija bolja od Spensa, jer je bliže Kliničkom centru Vojvodine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...