OBJAVLJENA LISTA NAJMOĆNIJIH PASOŠA NA SVETU Srbija na 40. mestu

BiznisSrbijaSvetTurizamVesti

12.7.2020 12:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OBJAVLJENA LISTA NAJMOĆNIJIH PASOŠA NA SVETU Srbija na  40. mestu OBJAVLJENA LISTA NAJMOĆNIJIH PASOŠA NA SVETU Srbija na  40. mestu
Svetski indeks o otvorenosti svetskih destinacija za putnike iz sveta, Henli indeks pasoša, rangira pasoše oko 180 zemalja na osnovu mogućnosti za putovanje bez... OBJAVLJENA LISTA NAJMOĆNIJIH PASOŠA NA SVETU Srbija na  40. mestu

Svetski indeks o otvorenosti svetskih destinacija za putnike iz sveta, Henli indeks pasoša, rangira pasoše oko 180 zemalja na osnovu mogućnosti za putovanje bez izdavanja posebnih viza ili dozvola, i Srbiju pozicionira na 40 mesto.

Rangiranje se sprovodi na osnovu jedinstvenih podataka koje prikuplja Međunarodno udruženje vazdužnog saobraćaja (IATA), organizacija sa najpreciznijom bazom podataka o prometu putnika u međunarodnom avio saobraćaju u saradnji sa kompanijom Henli i Partneri.

Na toj listi srpski pasoši nalaze se na 40. mestu koje deli sa pasošima El Salvadora i Hondurasa.

Na vrhu liste su japanski, singapurski i nemački pasoši, a na poslednjim pozicijama po prihvaćenosti u svetu su putne isprave iz Pakistana, Sirije, Iraka i Avganistana.

Pasoši susednih zemalja Zapadnog Balkana rangirani su prema sledećem redosledu: Slovenija je na 12 mestu, Hrvatska na 19, Crna Gora i Severna Makedonija na 47, Bosna i Hercegovina na 52. mestu.

Tagovi
EKO SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...