OBNOVLJEN AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ IZ REPUBLIKE SRPSKE KA EU Putuju samo oni koji imaju važeću vizu

EURegionVesti

19.6.2020 12:10 Autor: Ljiljana Begović 0

OBNOVLJEN AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ IZ REPUBLIKE SRPSKE KA EU Putuju samo oni koji imaju važeću vizu OBNOVLJEN AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ IZ REPUBLIKE SRPSKE KA EU Putuju samo oni koji imaju važeću vizu
Nakon tromesečne pauze zbog korona virusa autobusi iz Republike Srpske ponovo saobraćaju ka Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, a putovati mogu isključivo državljani BiH, koji... OBNOVLJEN AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ IZ REPUBLIKE SRPSKE KA EU Putuju samo oni koji imaju važeću vizu

Nakon tromesečne pauze zbog korona virusa autobusi iz Republike Srpske ponovo saobraćaju ka Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, a putovati mogu isključivo državljani BiH, koji imaju boravišne i radne dozvole u zemljama Evropske unije.

Linije ka Beogradu uspostavljene su krajem maja, a početkom ovog meseca građanima Srpske omogućeno je i putovanje do Crne Gore. Među prvima u Evropsku uniju krenuli su autobusi iz Banjaluke.

“U Evropsku uniju vozimo isključivo građane koji imaju rešenu vizu, dok u povratku možemo povesti državljane BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore“, izjavio je direktor “Neobasa” Nemanja Buha, piše banjalučki Glas Srpske.

Zainteresovanost za putovanje u Nemačku i Austriju je, kaže on, bila veoma loša, ali je dodao da nešto veći broj rezervacija imaju u povratku za BiH. Dozvoljen je, dodao je, samo tranzit kroz EU, a pauze tokom puta su svedene na minimum.

„Socijalna distanca u autobusima je neophodna, tako da je dozvoljeno maksimalno 50 posto popunjenih mesta. Obavezne su maske, a preporuka je da ne uključujemo klima-uređaje već da otvorimo prozore i šibere, što predstavlja dodatni problem, jer novi modeli autobusa koji imaju klima-uređaje nemaju mogućnost otvaranja prozora“, rekao je Buha.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...