zbog velikog broja pristiglih prijava

Obustavljen prijem zahteva žena i mladih za bespovratna sredstva

BiznisBolji posaoPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

25.8.2021 11:14 Autor: Gordana Bulatović 0

Obustavljen prijem zahteva žena i mladih za bespovratna sredstva Obustavljen prijem zahteva žena i mladih za bespovratna sredstva
Zbog velikog broja pristiglih zahteva republički Fond za razvoj obustavio je prijem zahteva za dodelu bespovratnih sredstava po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku... Obustavljen prijem zahteva žena i mladih za bespovratna sredstva

Zbog velikog broja pristiglih zahteva republički Fond za razvoj obustavio je prijem zahteva za dodelu bespovratnih sredstava po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade.

Fond je objavio da je reč o podsticajima po Programu za ovu godinu, navodi se u saopštenju Fonda za razvoj.

Kako se navodi, procenjeno je da će po do sada pristiglim zahtevima, posle obrade, biti utrošena bespovratna sredstva koje je Ministarstvo privrede opredelio za ovaj program.

Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade u 2021. godini sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije.

U iznos ukupno odobrenih sredstava po zahtevu ne može biti manji od 400.000,00 dinara, niti veći od 6.000.000,00 dinara za sve privredne subjekte, navedeno je u konkursnoj prijavi.

Ulaganja koja se mogu finansirati u okviru ovog Programa obuhvataju:

  • kupovinu opreme/vozila (novog ili polovnog, ne starijeg od pet godina);
  • tekuće održavanje poslovnog ili proizvodnog prostora do iznosa od 350.000,00 dinara;
  • operativne troškove, koji mogu da učestvuju najviše do 20 odsto u strukturi ukupnog ulaganja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...