OČEKIVANJA STRANIH INVESTITORA OSTAJU ISTA Ubrzanje pregovora i članstvo u EU prioritet, kaže Mišel

InvesticijeNovacSrbijaVesti

19.11.2020 14:22 Autor: Marija Jovanović 0

OČEKIVANJA STRANIH INVESTITORA OSTAJU ISTA Ubrzanje pregovora i članstvo u EU prioritet, kaže Mišel OČEKIVANJA STRANIH INVESTITORA OSTAJU ISTA Ubrzanje pregovora i članstvo u EU prioritet, kaže Mišel
Kriza izazvana pandemijom korona virusa donela je neočekivane izazove i nijedna zemlja, kompanija, ni pojedinac nisu ostali imuni, rekao je predsednik Saveta stranih investitora... OČEKIVANJA STRANIH INVESTITORA OSTAJU ISTA Ubrzanje pregovora i članstvo u EU prioritet, kaže Mišel

Kriza izazvana pandemijom korona virusa donela je neočekivane izazove i nijedna zemlja, kompanija, ni pojedinac nisu ostali imuni, rekao je predsednik Saveta stranih investitora (FIC) Majk Mišel prilikom ovogodišnjeg predstavljanja „Bele knjige 2020“.

Nova Vlada Srbije i Savet dele iste prioritete – bezbednost i zdravlje ljudi, borba protiv Covid-19, ekonomski oporavak, vladavina prava i digitalizacija su nešto na šta svi moramo da se fokusiramo, istakao je Mišel.

Zaštitne maske EU
Foto: Pixabay.com

„Zajedničkim snagama sumirali smo sve aspekte krize. Umesto indeksa Saveta institucionalnog napretka u 2020. naš glavni fokus je bio Covid-19. Želimo da budemo ujedinjeni glas investitora koji nastoje da se poboljša situacija“, kazao je Mišel.

Očekivanja stranih investitora ostaju nastavak i ubrzanje pregovara u članstvu sa EU zajedno sa radom na održivoj fiskalnoj konsolidaciji i efikasnom sprovođenju zakona.

„Ovogodišnja analiza struktuirana je oko oblasti koje vidimo kao prioritete. To su porezi, rad, inspekcija i bezbednost hrane, infrastruktura i nekretnine, zdravlje, stečaj i devizno poslovanje sa digitalizacijom i e-trgovinom kao godišnjim prioritetima“, kazao je Mišel.  

Tagovi
EU NOVAC

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...