OD 4. MAJA RADE MALA I SREDNJA PREDUZEĆA U CRNOJ GORI Ugostitelji u drugoj polovini meseca

RegionVesti

23.4.2020 15:55 Autor: Julijana Vincan 0

OD 4. MAJA RADE MALA I SREDNJA PREDUZEĆA U CRNOJ GORI Ugostitelji u drugoj polovini meseca OD 4. MAJA RADE MALA I SREDNJA PREDUZEĆA U CRNOJ GORI Ugostitelji u drugoj polovini meseca
Od 4. maja biće stvoreni uslovi za rad malih i srednjih preduzeća, a za drugu polovinu maja planirano je omogućavanje rada u ugostiteljstvu i... OD 4. MAJA RADE MALA I SREDNJA PREDUZEĆA U CRNOJ GORI Ugostitelji u drugoj polovini meseca

Od 4. maja biće stvoreni uslovi za rad malih i srednjih preduzeća, a za drugu polovinu maja planirano je omogućavanje rada u ugostiteljstvu i uslužnim delatnostima, uz poštovanje epidemioloških pravila i procedura, saopštio je predsednik Vlade Crne Gore, Duško Marković predstavnicima turističke privrede i hotelijerima.

„Otvorićemo i naše marine za sva plovila, i zahtevam da se od danas pripremamo za korišćenje tog resursa“, rekao je premijer, prenosi podgorička Pobjeda. On je, kako je saopšteno, izjavio da Crna Gora nije uvela vanredno stanje, jer ono ograničava ne samo slobode i prava, već i stvaralački i preduzetnički potencijal u svakom segmentu.

„I po rezultatu na suzbijanju epidemije, i po modelu upravljanja, Crna Gora se razlikuje od drugih zemalja“, istakao je Marković. On je na kraju sastanka istakao da je dobio dragocene informacije i predloge i da će oni biti pažljivo analizirani u Vladi i Ministarstvu turizma.

„Udružićemo i snage i znanje da održimo turizam kao našu kapitalnu privredu. Želimo da sačuvamo svako radno mesto u turizmu, Vlada će pomoći direktno zaposlenima. Turizam nije samo sektor, već moćan tržišni instrument naše ekonomske i monetarne stabilnosti. Zbog toga ćemo ga staviti u prvi plan naših ekonomskih mera, i uskoro izaći sa odlukom kojom ćemo očuvanje naših kompanija i preduzetnika u turizmu, kao i radnih mesta, podržati sa oko pet miliona eura iz budžeta“, naglasio je Marković.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...