Od Investicionog fonda za Zapadni Balkan više od 600 miliona evra za deonicu od Beograda do Niša

BiznisEUInfrastrukturaInvesticijeNovacSrbijaVesti

25.7.2021 08:15 Autor: Marko Miladinović 0

Od Investicionog fonda za Zapadni Balkan više od 600 miliona evra za deonicu od Beograda do Niša Od Investicionog fonda za Zapadni Balkan više od 600 miliona evra za deonicu od Beograda do Niša
Prilikom obilasku juga Srbije, premijerka Ana Brnabić izjavila je da vlada ima ambiciozne planove za jug Srbije i da se u ovom trenutku privode... Od Investicionog fonda za Zapadni Balkan više od 600 miliona evra za deonicu od Beograda do Niša

Prilikom obilasku juga Srbije, premijerka Ana Brnabić izjavila je da vlada ima ambiciozne planove za jug Srbije i da se u ovom trenutku privode kraju svi važni putni koridori koji se decenijama nisu završavali, kao što je koridor 10.

Kako prenosi novinska agencija Tanjug, Brnabić je kao kapitalni projekat u infrastrukturnoj oblasti navela železnički koridor 10, koji će se graditi zajedno sa partnerima iz Evropske unije.

„To će biti najveći infrastrukturni projekat EU, ne samo u Srbiji nego i u ovom delu Evrope, za koji ćemo preko Investicionog fonda za Zapadni Balkan, samo za deonicu od Beograda do Niša, dobiti oko 600 do 700 miliona evra bespovratnih sredstava“, rekla je premijerka.

Dodala je da se sada radi na proceni vrednosti železničkog koridora 10 od Niša, odnosno od Brestovca do Preševa i granice sa Severnom Makedonijom.

Istakla je da se paralelno sa ovim ulaže i u putnu infrastrukturu i na regionalnim i lokalnim putevima, gde se iz republičkog budžeta pomaže lokalnim samoupravama da sređuju puteve na svojim teritorijama.

„To ćemo nastaviti i dalje da radimo jer su putevi najvažnija stvar da ljudi ostaju da žive tamo gde su rođeni, da investitori dolaze, ali i i da lokalna privreda lakše dođe do svojih tržista i svojih kupaca“, istakla je Ana Brnabić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...