Biznis.rs predstavlja Naredbu koju je doneo ministar zdravlja vezano za radno vreme objekata u Srbiji

Od jutros radi sve, sem kafića, restorana i tržišnih centara

IzdvajamoPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

22.3.2021 07:23 Autor: Gordana Bulatović 5

Od jutros radi sve, sem kafića, restorana i tržišnih centara Od jutros radi sve, sem kafića, restorana i tržišnih centara
Prema Naredbi koju je juče doneo ministar zdravlja, a koja je objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije, od jutros u Srbiji ne mogu da... Od jutros radi sve, sem kafića, restorana i tržišnih centara

Prema Naredbi koju je juče doneo ministar zdravlja, a koja je objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije, od jutros u Srbiji ne mogu da rade samo restorani, kafići, klubovi, splavovi i tržni centri.

Ograničenja radnog vremena ne odnose se na apoteke, uključujući poljoprivredne apoteke, trgovinske radnje u kojima se prodaju prehrambeni proizvodi, prodavnice hrane za životinje (pet šopovi i slično) koje prodaju obavljaju u trgovinskim centrima, ukoliko upravljač tržnog centra može da obezbedi posebne koridore za pristup.

Restorani i, kako se u Naredbi kaže, „drugi prostori u kojima se pružaju usluge ishrane u hotelima ili privatnog smeštaja“ mogu licima koja imaju prijavljeni boravak u njima, posluživati hranu, najkasnije do 21,00 sat.

Pravna lica i preduzetnici koji vrše pripremu i dostavu hrane, kao i prodaju hrane „preko šaltera“ mogu da rade u periodu važenja Naredbe.

Svakog dana od 6.00 do 20.00 časova, prema naredbi ministra zdravlja, mogu da rade trgovine na malo, oni koji pružaju zanatske i druge usluge, fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju. Svaki radni dan, do 20.00 sati mogu da rade i kladionice i igraonice.

Foto: Tanjug
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar Foto: Tanjug

Malo duže radno vreme, odnosno od 6,00 do 21,00 sat mogu da rade prodavnice prehrambenih proizvoda, pet prodavnice, prodavnice stočne hrane i slično. Isto radno vreme imaju otvorene i zatvorene pijace, kao i sve radnje u okviru njih (mesare, pečenjare, specijalizovane prodavnice hrane).

Od danas mogu da rade i pozorišta, muzeji, bioskopi i galerije.

Kao i tokom prethodne nedelje, rad je omogućen apotekama, poljoprivrednim apotekama, ordinacijama i laboratorijama, benzinskim pumpama.

U toku rada, u svim objektima mora se obezbediti da rastojanje između svih prisutnih bude takvo da na svakih devet metara može boraviti samo jedno lice. Izuzetak su teretane, fitnes i spa centri gde na svakih 16 metara može biti samo jedna osoba.

  • Anna

    22.3.2021 #1 Author

    Kakva je razlika između igraonice, teretane, ili tržnog cebtra? Ovo je smejurija! Igraju se sa našim živcima i našim životima kao da smo običan otpad

    Odgovori

  • Ljubinka

    22.3.2021 #2 Author

    Ove delatnosti su na rubu propasti definitivno.

    Odgovori

  • Danijela

    22.3.2021 #3 Author

    Smatram da treba svi da rade ali samo da se ogranici broj ljudi na jednom mestu. Ne radno vreme, ne zatvaranje nego broj ljudi.

    Odgovori

  • GocaBG

    22.3.2021 #4 Author

    Groteskno…sta rade vise…

    Odgovori

  • Sara

    22.3.2021 #5 Author

    A to što u autobusima ima višak putnika. Šta ćemo sa tim?!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...