VIRTUELNI SAJAM NAJBOLJIH UNIVERZITETA ZA STUDENTE ZAPADNOG BALKANA

Odgovori na sva pitanja o učenju u inostranstvu za poslove budućnosti

BiznisBolji posaoManifestacijeRegionU fokusuVesti

5.4.2021 08:15 Autor: Gordana Bulatović 2

Odgovori na sva pitanja o učenju u inostranstvu za poslove budućnosti Odgovori na sva pitanja o učenju u inostranstvu za poslove budućnosti
Sajam najboljih univerziteta za zanimanja budućnosti „Careers of the future“  biće održan 10. aprila ove godine, u organizaciji regionalne kancelarije za obrazovanje u inostranstvu,... Odgovori na sva pitanja o učenju u inostranstvu za poslove budućnosti

Sajam najboljih univerziteta za zanimanja budućnosti „Careers of the future“  biće održan 10. aprila ove godine, u organizaciji regionalne kancelarije za obrazovanje u inostranstvu, Via Academica.

Via Academica će na ovom online dešavanju okupiti predstavnike najsavremenijih zanimanja koji će preneti svoje iskustvo i svoj profesionalni put, kao i svetske univerzitete koji nude studijske programe u skladu sa inovacijama u nauci i tehnici.

„Cilj sajma ‘Careers of the future’ je da mladi iz zemalja Zapadnog Balkana upoznaju profesije koje se traže na tržištu rada, kao i studije u inostranstvu kroz svoja potencijalna zanimanja. Na taj način, budućim studentima želimo da pružimo prave informacije o studijskim programima i stipendijama, da im omogućimo uvid u karijerne mogućnosti koje im se pružaju, i da ih motivišemo za akademsko usavršavanje na univerzitetima širom sveta. Sajam će biti održan na jedinstvenoj online platformi kojoj može da se pristupi sa svih uređaja: desktop i laptop računara, tableta i mobilnih telefona“, kaže za portal Biznis.rs Jovana Šopova, suosnivač kompanije Via Academica.

Uz predavanja stručnjaka će studentima biti omogućeno da postavljaju pitanja, svaki univerzitet će imati svoj virtuelni štand sa najbitnijim informacijama, a u sobama za umrežavanje studenti će moći da se povežu sa posetiocima koji su zainteresovani za istu oblast studija i isto zanimanje budućnosti.

„Pored toga, imaće priliku da zakažu razgovor sa predstavnicima univerziteta i da u neformalnom razgovoru saznaju sve što ih zanima o konkretnim programima i aplikacionim procedurama“, ističe Šopova.

Učešće na sajmu potvrdili su sledeći evropski univerziteti: KdG Karel de Grote University of Applied Arts and Sciences, BSB Burgundy School of Business, EU Business School, Jacobs University Bremen, ACT American College of Thessaloniki, Utrecht University, Vrije University Amsterdam, SEG Swiss Education Group, IED Istituto Europeo di Design, LUISS University, LUISS Business School, International University of Language and Media, University Cattolica del Sacro Cuore.

„Naš prethodni virtuelni događaj, ‘Study in Italy’, koji je bio podržan od čak tri ambasade Italije iz našeg regiona, bio je veoma uspešan i zanimljiv mladim ljudima koji žele da znaju više o mogućnostima studiranja u inostranstvu i dobijanja stipendija za školovanje“, zaključuje Šopova.

Tagovi
U FOKUSU
  • ZORICA.S

    5.4.2021 #1 Author

    Treba podrzati ovakve sajmove sto vise!!!

    Odgovori

  • Anna

    9.4.2021 #2 Author

    Veoma je bitno da mladi ljudi shvate koje sve mogućnosti imaju. Studije u inostranstvu daju višestruke prednosti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...