ODOBRENI PODSTICAJI ZA NABAVKU 163 TRAKTORA Beogradski konkurs privremeno obustavljen

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

30.4.2020 12:31 Autor: Julijana Vincan 0

ODOBRENI PODSTICAJI ZA NABAVKU 163 TRAKTORA Beogradski konkurs privremeno obustavljen ODOBRENI PODSTICAJI ZA NABAVKU 163 TRAKTORA Beogradski konkurs privremeno obustavljen
Upravi za agrarna plaćanja pristiglo je 356 zahteva za podsticaje poljoprivrednih proizvođača za nabavku traktora, od čega su do sada odobrena ukupno 163 zahteva,... ODOBRENI PODSTICAJI ZA NABAVKU 163 TRAKTORA Beogradski konkurs privremeno obustavljen

Upravi za agrarna plaćanja pristiglo je 356 zahteva za podsticaje poljoprivrednih proizvođača za nabavku traktora, od čega su do sada odobrena ukupno 163 zahteva, a konkurs u Beogradu je privremeno obustavljen.

Potpuni zahtevi se odobravaju i isplaćuju, dok se nepotpuni zahtevi administrativno uređuju dopunom podneska koju Uprava za agrarna plaćanja u ovom momentu obavlja službenim putem. U Upravi napominju da će se u zavisnosti od trajanja vanrednog stanja razmotriti i neophodnost produžetka roka za podnošenje zahteva, prenosi Agrofin. Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora u 2020. godini je u toku i poljoprivredni proizvođači svoje zahteve mogu da podnose do 29. maja 2020. godine. Zahtevi pristižu i u vreme vanrednog stanja u Republici Srbiji i obrađuju se po vremenu pristizanja, rečeno je u Upravi.

Foto:Pixabay.com

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je 3. januara Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje investiranja u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora u 2020. godini. Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 odsto od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 odsto od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, a najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari je 800.000 dinara. Predmet podsticaja je traktor snage motora do najviše 60 kilovata, proizveden ili sklopljen u Republici Srbiji.

Navedeno je i da je Javni poziv na teritoriji grada Beograda privremeno obustavljen, zbog nemogućnosti prikupljanja tražene dokumentacije po Javnim pozivima usled vanrednog stanja. Nakon ukidanja vanrednog stanja konkurs će ponovo biti aktiviran, a rokovi za prijavu produženi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...