ODOBRENO 30 MILIJARDI EVRA ZA SMANJENJE ZAGAĐENJA Zeleno svetlo EU za holandski plan o emisiji štetnih gasova

EkologijaEUU fokusuVesti

14.12.2020 16:50 Autor: Ljiljana Begović 0

ODOBRENO 30 MILIJARDI EVRA ZA SMANJENJE ZAGAĐENJA Zeleno svetlo EU za holandski plan o emisiji štetnih gasova ODOBRENO 30 MILIJARDI EVRA ZA SMANJENJE ZAGAĐENJA Zeleno svetlo EU za holandski plan o emisiji štetnih gasova
Regulator Evropske unije za tržišnu konkurenciju odobrio je holandsku plan vredan 30 milijardi evra (36,5 milijardi dolara) za podršku projektima smanjenja emisije gasova sa... ODOBRENO 30 MILIJARDI EVRA ZA SMANJENJE ZAGAĐENJA Zeleno svetlo EU za holandski plan o emisiji štetnih gasova

Regulator Evropske unije za tržišnu konkurenciju odobrio je holandsku plan vredan 30 milijardi evra (36,5 milijardi dolara) za podršku projektima smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte. Plan će doprineti ekološkim ciljevima EU, a da neće naštetiti konkurenciji, navodi se u saopštenju Evropske komisije.

Holandski program će trajati do 2025.godine, a izbor korisnika, nivo podsticaja i dodela pomoći biće realizovani putem tendera. Korisnici će dobiti podršku kroz ugovore o varijabilnoj premiji na rok do 15 godina.

Ekologija
Foto: Pixabay.com

Lideri EU su postigli dogovor o smanjenju neto emisije gasova sa efektom staklene bašte do 2030. godine za najmanje 55 posto u odnosu na nivo iz 1990.

Dosadašnji cilj je bio smanjenje emisije za 40 procenata. Novi ambicionozniji cilj je usmeren na sprečavanje katastrofalniog uticaja klimatskih promena na život ljudi i ekonomiju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...