OKO 16 HILJADA TURISTA IZ BIH I SRBIJE U HRVATSKOJ Ovo je način na koji oni mogu da dođu bez karantina

BiznisRegionSrbijaTurizamVesti

12.7.2020 11:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OKO 16 HILJADA TURISTA IZ BIH I SRBIJE U HRVATSKOJ  Ovo je način na koji oni mogu da dođu bez karantina OKO 16 HILJADA TURISTA IZ BIH I SRBIJE U HRVATSKOJ  Ovo je način na koji oni mogu da dođu bez karantina
Hrvatska nije potpuno zatvorila svoje granice za državljane Bosne i Hercegovine i Srbije, piše Jutarnji list i objašnjava da oni koji uz državljanstvo tih... OKO 16 HILJADA TURISTA IZ BIH I SRBIJE U HRVATSKOJ  Ovo je način na koji oni mogu da dođu bez karantina

Hrvatska nije potpuno zatvorila svoje granice za državljane Bosne i Hercegovine i Srbije, piše Jutarnji list i objašnjava da oni koji uz državljanstvo tih zemalja imaju državljanstvo neke članice EU mogu slobodno kao i do sada da ulaze i borave u Hrvatskoj bez ograničenja.

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, u ovom trenutku u Hrvatskoj je oko 5000 turista iz Srbije i oko 11.000 iz BiH. Reč je o onima koji su se prijavili putem aplikacije evisitors. Tu nisu evidentirani vikend-turisti koji iz Hercegovine dolaze na jednodnevni boravak na hrvatsku obalu.

U ovom trenutku u Hrvatskoj je oko pola miliona stranih gostiju. Najviše iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Češke, Mađarske, Slovačke.

Za sada nijedna od zemalja iz kojih na Jadran dolazi najviše turista Hrvatsku nije stavila na svoju crvenu korona listu i propisala da oni koji dolaze iz Hrvatske prvo moraju u karantin, piše Jutarnji list.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...