OPALA VREDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA SKORO ZA PETINU Istočna Srbija beleži najveći pad

SrbijaVesti

10.11.2020 16:27 Autor: Marija Jovanović 2

OPALA VREDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA SKORO ZA PETINU Istočna Srbija beleži najveći pad OPALA VREDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA SKORO ZA PETINU Istočna Srbija beleži najveći pad
Vrednost građevinskih radova izvedenih u Srbiji u trećem kvartalu ove godine opala je u odnosu na isti lanjski period za 18,9 odsto u tekućim... OPALA VREDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA SKORO ZA PETINU Istočna Srbija beleži najveći pad

Vrednost građevinskih radova izvedenih u Srbiji u trećem kvartalu ove godine opala je u odnosu na isti lanjski period za 18,9 odsto u tekućim cenama, a u stalnim za 17,2 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku.

Posmatrano prema regionima, u Beogradu je vrednost izvedenih radova u trećem kvartalu povećana za 2,8 odsto, dok je u ostalim delovima Srbije opala.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Pad je u Šumadiji i zapadnoj Srbiji iznosio 6,3 odsto, u Vojvodini 22,1 odsto a u južnoj i istočnoj Srbiji 47,1 odsto.

Od ukupne vrednosti građevinskih radova, 95,8 procenata je izvedeno na teritoriji Srbije, dok je preostalih 4,2 odsto izvedeno na gradilištima u inostranstvu.

Ukupna vrednost radova izvođača za radove u Srbiji i inostranstvu, opala je za 17,6 odsto u odnosu na treći kvartal 2019. godine u tekućim cenama, dok u stalnim cenama taj pad iznosi 15,8 odsto.

  • Anna

    10.11.2020 #1 Author

    Naravno, vrednost u Beogradu raste kad svi građevinci rade u Beogradu. Grade kule i gradove u kojima više niko neće živeti ni raditi…. Ali bitno je da se gradi! Ljudi umiru, ostaju bez posla, beže glavom bez obzira… Ali bitno je da se gradi! Sa kojim parama i odakle? To nije bitno. Bitno je da se gradi! Da imamo tržne centre u kojima se šetaju pacovi, Burdž el Arabe u kojima će se naseliti migranti, deponiju metala ispred zgrade Železničke stanice. To je bitno! Običan smrtni čovek je potrošna roba za ovu vlast

    Odgovori

  • Stefan

    10.11.2020 #2 Author

    Pa to se ocekivalo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...