OPAO PROMET ROBE U DRUGOM TROMESEČJU U trgovini na veliko zabeležen pad od 13,3 odsto

SrbijaVesti

1.9.2020 14:48 Autor: Marija Jovanović 2

OPAO PROMET ROBE U DRUGOM TROMESEČJU U trgovini na veliko zabeležen pad od 13,3 odsto OPAO PROMET ROBE U DRUGOM TROMESEČJU U trgovini na veliko zabeležen pad od 13,3 odsto
Promet robe u trgovini na veliko i malo, kao i popravka motornih vozila u Srbiji, u drugom tromesečju ove godine u odnosu na isto... OPAO PROMET ROBE U DRUGOM TROMESEČJU U trgovini na veliko zabeležen pad od 13,3 odsto

Promet robe u trgovini na veliko i malo, kao i popravka motornih vozila u Srbiji, u drugom tromesečju ove godine u odnosu na isto tromesečje 2019. godine, beleži pad u tekućim cenama od 22,4 odsto. 

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u trgovini na veliko zabeležen je pad od 13,3 odsto, a u trgovini na malo od 2,1 odsto. 

U strukturi trgovinskog prometa, najveće učešće ostvareno je u oblasti motornih vozila – 53,9 odsto, ostalih neprehrambenih proizvoda, 23,3 odsto, a u oblasti prehrambenih proizvoda i alkoholnih pića 38 odsto. 

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...