Broj oglasa za posao budi optimizam

Oporavak tržišta rada donosi nove direktorske pozicije

BiznisBolji posaoFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

10.2.2021 17:02 Autor: Julijana Vincan 0

Oporavak tržišta rada donosi nove direktorske pozicije Oporavak tržišta rada donosi nove direktorske pozicije
Posmatrajući broj oglasa za posao, čini se da se tržište rada polako oporavlja od posledica korona virusa. To se odnosi i na konkurse za... Oporavak tržišta rada donosi nove direktorske pozicije

Posmatrajući broj oglasa za posao, čini se da se tržište rada polako oporavlja od posledica korona virusa. To se odnosi i na konkurse za posao za određene direktorske pozicije koje su se pojavile u poslednjih sedam dana.

Ukupan broj oglasa na Infostudu trenutno je 2.954, a od toga je 116 za rad od kuće, pokazuju podaci dostavljeni našoj redakciji. U poslednjih nedelju dana, postavljeno je 929 novih konkursa za posao, od kojih se 31 odnosi na rad od kuće.

Kada je u pitanju broj novopostavljenih oglasa, u poslednjoj nedelji ima 524 konkursa u sektoru trgovine/prodaje, 471 u kategoriji IT, dok ostali imaju nešto manje: mašinstvo (305), elektrotehnika (261), menadžment srednji (226).

Direktor sektora za finansije i računovodstvo

UNIQA neživotno osiguranje a.d.o. raspisalo je oglas za poziciju direktora sektora za finansije i računovodstvo sa sedištem u Beogradu.

Kako je naznačeno, od kandidata se očekuje da imaju završen sedmi stepen stručne spreme ekonomskog ili sličnog odgovarajućeg usmerenja. Traži se neko sa minimum pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u oblasti finansija i računovodstva. Za obavljanje ovog posla neophodno je aktivno znanje engleskog jezika, i govornog i pisanog.

Posedovanje Sertifikata ovlašćenog računovođe ili međunarodnih sertifikata iz oblasti finansija i računovodstva biće dodatna prednost.

Poslodavac prijave i CV kandidata prima do 10. februara putem Infostuda.

Direktor filijale

Triglav osiguranje, firma koja je deo Triglav grupe, međunarodne korporacije osnovane u Sloveniji sa tradicijom dugom 120 godina, raspisala je zbog poslovne ekspanzije konkurs za direktore filijale u Jagodini, Novom Pazaru i Vršcu.

Kandidati treba da imaju sedmi stepen stručne spreme i iskustvo na rukovodećim poslovima. Poslodavac je naglasio da traži profesionalce koji su ciljno orijentisani i poseduju kreativnost, ambicioznost, inicijativu, upornost, komunikativnost i fleksibilnost, lidere koji znaju da organizuju, koordinišu i kontrolišu izvršavanje poslova prodaje i rad zaposlenih u timu.

Za obavljanje ovog posla neophodan je visok korisnički nivo poznavanja rada na računaru, kao i aktivno znanje jednog svetskog jezika. Takođe se traži da kandidat ima vozačku dozvolu B kategorije i da je aktivan vozač.

Rok za prijem prijava je 10. februar u Vršcu, a za druga dva mesta su prijave otvorene do 11. februara i mogu se poslati putem Infostuda, za dodatna pitanja potencijalni kandidati mogu da se jave na e-mail adresu dpo@triglav.rs.

Generalni direktor

Kompanija Laurence Walter Serbia sa sedištem u Smederevu , koja je nastala 2006. godine kao greenfield investicija matične kompanije iz Engleske The MEL Group, otvorila je konkurs za generalnog direktora. Osnovna delatnost ove firme je proizvodnja raznih delova i opreme kiseoničkog sistema vazduhoplova, kao i proizvodnja opreme za održavanje vazduhoplova (Ground Support Units).

Poslodavac je pored niza dužnosti i odgovornosti naznačio jasno koje uslove kandidati moraju da ispune: Završen mašinski ili elektrotehnički fakultet, odlično opšte tehničko znanje u vezi sa mašinstvom i elektrotehnikom, kao i familijarnost sa širokim spektrom tehničko tehnoloških postupaka. Zatim se traži i skustvo u rukovođenju radnim organizacijama istog ili sličnog profila od minimum tri godine.

Poslovni razgovori
Foto: Pexels.com

Neophodno je i odlično znanje engleskog jezika, komunikacija na najvišem nivou, izražene komunikacijske veštine, sposobnost istovremenog izvršavanja i rukovođenja više radnih zadataka, kao i poznavanja opšteg standarda sistema obezbeđenja kvaliteta ISO9001 i standarda ISO9100 i opštih vazduhoplovnih zahteva.

Odlične organizacione sposobnosti, kao i sposobnost uspešnog upravljanja radnim kolektivom, sposobnost racionalnog pristupa svim izazovima i poslovnim situacijama, kao i sposobnost donošenja ispravnih odluka i najboljih rešenja. Obavezno je i poznavanje rada na računaru – MS Office.

Kandidati svoje prijave treba da pošalju i na srpskom i na engleskom jeziku do 7. marta, putem Infostuda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...