OPORAVLJA SE EKONOMSKA AKTIVNOST U FRANCUSKOJ Samo sedam odsto manja u julu u odnosu na period pre korone

EUVesti

10.8.2020 14:07 Autor: Ljiljana Begović 1

OPORAVLJA SE EKONOMSKA AKTIVNOST U FRANCUSKOJ Samo sedam odsto manja u julu u odnosu na period pre korone OPORAVLJA SE EKONOMSKA AKTIVNOST U FRANCUSKOJ Samo sedam odsto manja u julu u odnosu na period pre korone
Ekonomska aktivnost u Francuskoj je nastavila da se oporavlja u julu, pa je bila 7,0 odsto manja nego pre korona krize. Aktivnost građevinskog sektora... OPORAVLJA SE EKONOMSKA AKTIVNOST U FRANCUSKOJ Samo sedam odsto manja u julu u odnosu na period pre korone

Ekonomska aktivnost u Francuskoj je nastavila da se oporavlja u julu, pa je bila 7,0 odsto manja nego pre korona krize. Aktivnost građevinskog sektora približila se stepenu pre pandemije, a porasla je i iskorišćenost industrijskih kapaciteta, objavila je Banka Francuske.

„Oporavak se nastavio u julu, umerenim tempom, u skladu s trendom predviđenim prošlog meseca“, navela je centralna banka u objavljenom mesečnom izveštaju o učincima privrede.

U junu je ekonomska aktivnost bila za 9,0 odsto ispod uobičajenog mesečnog nivoa, što predstavlja značajan oporavak u odnosu na prve dve nedelje marta, kada je zbog uvođenja mera ograničenja u zemlji, zabeležen dramatičan pad od 32 procenta.

Foto: freepik.com

Centralna banka je potvrdila da je bruto domaći proizvod zemlje u drugom kvartalu pao za 13,8 odsto, što je u skladu sa njenom ranijom prognozom.

U francuskoj prerađivačkoj industriji, iskorišćenost kapaciteta je u julu porasla za tri procentna poena, na 72 odsto.

Banka Francuske predviđa da će aktivnosti u proizvodnom i uslužnom sektoru ostati stabilne i u avgustu, prenosi Reuters.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...