Novo ime kao simbol za tri strateška cilja

Opportunity banka promenila ime u „3 Banka“

BankeInvesticijeNovacSrbijaVesti

22.11.2021 12:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Opportunity banka promenila ime u „3 Banka“ Opportunity banka promenila ime u „3 Banka“
Opportunity banka je promenila poslovno ime i od danas posluje pod nazivom „3 Banka“, objavljeno je na sajtu te finansijske institucije. Kako se navodi,... Opportunity banka promenila ime u „3 Banka“

Opportunity banka je promenila poslovno ime i od danas posluje pod nazivom „3 Banka“, objavljeno je na sajtu te finansijske institucije.

Kako se navodi, posle prošlogodišnje promene vlasničke strukture, rukovodstvo banke je donelo stratešku odluku o promeni imena.

Predsednik Izvršnog odbora banke Vladimir Vukotić ocenio je da je ime „3 Banka“ jedinstveno, prepoznatljivo i implicira tri strateška cilja banke: pozitivan uticaj na ljude, na planetu i na ekonomski prosperitet.

„Banka realizuje svoje aktivnosti na način koji sva tri cilja drži u balansu i ostvarenje jednog cilja ne sme ugrožavati druga dva. Uz novo ime kreirali smo i novi logo, koji svojim jednostavnim geometrijskim oblicima i isprepletenim linijama, predstavlja drvo sa tri grane, odnosno cilja banke, a ujedno asocira na posvećenost održivosti i očuvanju prirodne sredine“ rekao je povodom promene imena banke Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora.

On je dodao da banka ne menja svoju poslovnu politiku, te da ostaje fokusirana na podršku klijentima koji imaju limitiran pristup kada je kreditiranje u pitanju.

Prošle godine su, pored mikrofinansijske mreže Opportunity International, u vlasničku strukturu ove banke ušli UmweltBank i GLS banka iz Nemačke zajedno sa “Triodos Investment Management” investicionom divizijom Triodos banke iz Holandije.

Sva četiri glavna akcionara su članovi Globalne alijanse banaka s vrednostima (GABV), nezavisnog udruženja banaka koje imaju zajedničku misiju da svojim finansiranjem podstiču isključivo pozitivne ekonomske i socijalne promene, kao i očuvanje životne sredine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...